Julkaistu 07.10.2019 0          

Turku Menu -kilpailussa tarjolla on makua, mainetta ja kunniaa

Turku Menu -kilpailu tuo samaan keittiöön 16 turkulaisravintolan joukkueet, jotka kisaavat menukokonaisuuksien paremmuudesta 14.10. Voittajat kuittaavat itselleen mainetta ja kunniaa hyvän ruoan ravintoloina.

Kilpailussa valmistetaan kolmen ruokalajin menukokonaisuus, jonka pääraaka-aineet on ennalta määrätty. Alkuruoassa pääraaka-aine on siika, pääruoassa sorsa ja jälkiruoassa kotimaiset marjat.

Turku Menu 2019 -kilpailussa tunnustuksen saa kolme parasta ravintolaa.

Ruokalajit arvioi tuomaristo, johon kuuluvat huippukeittiömestarit Pekka Terävä, Hans Välimäki sekä Per-Erik Silver. Tuomarit antavat pisteitä gastronomiasta, mausta, esillepanosta sekä menukokonaisuudesta.

Kilpailun järjestelyistä vastaa Turun keittiömestareiden toimikunta. Kilpailulla paitsi vaalitaan paikallista ruokakulttuuria niin myös kehitetään kokkien ja keittiömestarien ammattitaitoa.

- Tavoitteena on myös antaa turkulaisille ravintoloille näkyvyyttä, sanoo keittiömestari ja kilpailunjohtaja Juha Pokka. Turkulaisten ravintoloiden takana on usein pieniä yrityksiä, jotka ovat ansainneet kaiken mahdollisen huomion. Saimme mukaan hienon määrän ilmoittautuneita.

Itse kilpailu järjestetään Turun Ammatti-instituutissa, missä on tarvittavat keittiötilat joukkueille. Joukkueet kisapaikalla ovat kaksihenkisiä, mutta esivalmistelun saa toteuttaa koko ravintolan keittiö.

Yleisöllä on mahdollisuus tulla kilpailupäivän aikana ihastelemaan valmiita annoksia Aninkaisten koulutalolle. Annoksia valmistuu klo 9-14 viiden minuutin välein. Tuomaristo julkistaa kilpailun kolme parasta joukkuetta klo 16-17 välillä.

Turun kaupunki on mukana tukemassa kilpailua

Turku Menu 2019 -kilpailu omiaan tuomaan jälleen uuden säväyksen turkulaisen ruokakulttuurin kentälle. Jatkuva uuden etsiminen onkin yksi avain menestykseen.

- Ruoka on yksi Turun vetovoimatekijöistä ja kaupunki on mukana, kun alaa kehitetään ja innovoidaan uutta, sanoo Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola. Turku on Suomen kärkeä ravintolakaupunkina ja sellaisena haluaa myös pysyä.

Kilpailun kolmen parhaan ravintolan menut esitellään kaupungin Eat my Turku -sivustolla. Lisäksi he saavat pienen rahapalkinnon. Suurin voitto on kuitenkin voitokkaan menun saaminen osaksi ravintolan tarjontaa.

Turku Menu -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1985. Viimeisin kilpailu oli vuonna 2007 ja nyt kisat herätetään henkiin 12 vuoden tauon jälkeen.

Kilpailuun osallistuu 16 joukkuetta ravintoloista: Baltic Princess/Tallink Silja, Blanko, E.Ekblom, Göran, Holiday Club Caribia, Kakolan Ruusu, Karu, Kaskis, Kipinä, Kivi, Ludu, Nomad, Pinella, Smör, Xoco`s ja Viking Grace/Viking Line.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Aputeam Oy

Aputeam Oy

Henkilöstön vuokrausta ja välitystä, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa