Julkaistu 08.10.2019 0          

Grail Questissä pelataan syyslomalla

Kolmatta kertaa Turussa järjestettävä Grail Quest on jokaisen pelifanin suurtapahtuma. Yhden viikonlopun aikana 17.-19.10. Kupittaan Palloiluhallissa on mahdollisuus kokea kilpapelaamisen koko kirjo.

Grail Quest ei rakennu vain perinteisten LANien ympärille, vaan tekemistä riittää laidasta laitaan tapahtuman jokaisena päivänä. Pelifestareiden ohjelmassa on tänä vuonna valtava PC/konsoli-pelialue kävijöille, uutuuspelien esittelyjä, kilpailuja, lavaohjelmaa sekä e-sports-turnauksia. Tapahtuma sopii kaikille pelaamisesta ja pelialasta kiinnostuneille ikään tai sukupuoleen katsomatta.

300-paikkaiset LANit kutsuvat omistautuneinta harrastajaa, mutta pelikoneen voi myös vuokrata valmiiksi omalle paikalle, vaikka vain yhdeksi päiväksi. Lisäksi Striimiboksissa on tänäkin vuonna pelistriimaajia ja tubettajia, joiden seuraaminen on iso osa peliharrastusta.

Huippujen finaalissa jaossa 40 000 euroa

Suomen suurimpana e-urheilusarjana tunnettu Finnish Esports Leaguen CS-liiga on tällä kaudella Elisa Viihde CS:GO -liiga, jossa pelaa kahdeksan suomalaista huippujoukkuetta. Sarjan palkintopotti on peräti 40 000 euroa ja Grail Questissa pelattavissa finaaleissa ratkeaa kuka potin vie.

Grail Questin kasvu tapahtumana ja kilpailullisen tason nosto ilahduttaa järjestäjiä.

- On hienoa saada Turkuun entistä kovempia e-urheilukisoja ja kumppanuus Elisa Viihteen kanssa tuo myös merkittävästi lisää katsojia niin paikanpäälle kuin kotipäätteiden ääreen, kertoo Grail Groupin toimitusjohtaja Kalle Koskela. Uskon, että niin paikallinen peliskene kuin Suomen profiili vahvana e-urheilumaana kasvaa tämän kaltaisten yhteistyökuvioiden myötä.

Turku on mukana e-sportin kasvussa

Turun kaupungin tapahtumapalvelut on aktiivisesti mukana kehittämässä e-urheilun mahdollisuuksia Turussa ja kartoittaa alan uusia avauksia ja tapahtumia.

- Haluamme olla e-sportin kärkikaupunki, sanoo Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola. E-urheilu kasvaa juuri nyt ennätysvauhtia ja panostuksilla lajiin pysymme kiinni ajan hengessä.

Lajin pariin valmennusta antaa Turun kaupungin nuorisopalveluiden Turku Game Academy (TGA), joka järjestää joukkuetoimintaa, tukee nuorten terveitä pelitapoja ja tarjoaa välineitä e-sports-harrastuksen kehittämiseen.

- E-urheilu on kasvava ja erityisesti nuoria kiinnostava ilmiö. Joukkuetoiminnan lisäksi järjestämme avoimia peli-iltoja ja vapaaehtoisista nuorista koostuva TGA Crew toimii mukana järjestämässä esimerkiksi laneja, turnauksia ja muuta toimintaa, nuorisotyöntekijä Lauri Kuusela Turun nuorisopalveluista kertoo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kuvamestari Kalefoto Oy

Kuvamestari Kalefoto Oy

Valokuvaus, Valokuvausstudio, Valokuvaustarvikkeita

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Kun ääni ratkaisee

Liedon Säästöpankki

Liedon Säästöpankki

Innostuminen

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

10/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 10.10.2019


Seuraa meitä somessa