Julkaistu 08.10.2019 0          

Yhteiskunnallinen yritys -merkki Gubbe Sydänystävälle

Turkulaisperusteiselle ja valtakunnallisesti toimivalle Gubbe Sydänystävä Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä. Gubbe on uudenlainen vanhuspalvelu, joka tarjoaa iloista seuraa ja apua arjen askareisiin ikäihmisille.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

Gubbe tarjoaa ikäihmisille ei-sairaanhoidollisia palveluja, eli apua kotitöihin sekä iloista ja säännöllistä seuraa arkeen: seurustelua, ulkoilua, ruuanlaittoa ja vaikka kuljetusapua. Yrityksen periaatteena on etsiä ikäihmiselle ikioma sydänystävä ”Gubbe”, joka vierailee hänen luonaan säännöllisesti. Apua ja seuraa tarjoavat ”Gubbet” ovat pääosin korkeakoulu- ja lukio-opiskelijoita.

– Gubbella on kaksi missiota, joiden toteutuminen palvelee koko yhteiskuntaa todella laajasti. Ensimmäinen on kohottaa ikäihmisten hyvinvointia ja ennaltaehkäistä sairauksia, vähentää yksinäisyyttä yksi ikäihminen kerrallaan, auttaen heitä elämään terveempi ja onnellisempi vanhuus. Toinen on tarjota merkityksellistä työtä nuorille. Ensimmäiset työkokemukset nuorena ovat tärkeimpiä tekijöitä syrjäytymisen ehkäisyssä, kertoo toimitusjohtaja Sandra Lounamaa Gubbelta.

– Tällaisia yhteiskunnallisia yrityksiä tarvitaan. Gubben avulla ikäihminen voi saada odotettua seuraa ja kohtaamisia niin omaan kotiin kuin hoivapaikkaankin, ja osallistua omaehtoisesti mielekkääseen viriketoimintaan. Gubbe on hyvä esimerkki yhteiskunnallisesta yrityksestä, joka tekee hyvää ja jakaa hyvää, toteaa markkinointipäällikkö Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Juuvannin merenrantamökit

Viliskerintie 27, Kustavi

www.juuvanni.fi

Tule kokemaan aito saaristolaistunnelma Juuvannin merenrantamökeissä Kustavin Vartsalassa. Varattavissa hirsimökkejä lyhyt- ja pitempiaikaiseen käyttöön ympäri vuoden. Perinteisen saunomisen ja rentoutumisen lisäksi voit halutessasi tutustua lähiympäristöön omalla autolla, polkupyörällä tai vaikkapa vuokraamalla kanootin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa