Julkaistu 09.10.2019 0          

Robotit opettavat maahanmuuttajille suomea

Maahanmuuttajien osaamiskeskus -hankkeen Osaamispiste on ottanut asiakaskäyttöönsä humanoidirobotit, jotka tukevat suomen kielen oppimista. Toinen robotti työskentelee Osaamispisteen kielikuntosalissa ja toinen kiertää henkilöstön mukana tilaisuuksissa.

Maahanmuuttajien Osaamispisteen työllistymistä tukevat palvelut on tarkoitettu kaikille turkulaisille vieraskielisille. Palvelut tarjoavat apua esimerkiksi työllistymisedellytyksien parantamiseen ja suomen kielen taidon kehittämiseen.

Kielen opettamisen apuna käytetään jatkossa NAO6-mallilisia robotteja, joissa on tekoälyä hyödyntävä selainpohjainen Elias-sovellus. Sen interaktiiviset sisällöt tukevat uuden kielen käyttämistä ja oppimista.

– Humanoidirobottien avulla asiakkaille voidaan tarjota uusi ja tehokas kielenharjoittelutapa. Robotin kanssa tehtävissä harjoituksissa käytetään niin kielen alkeita kuin vaativampaakin tasoa. Suomen kielen taitoja pääsee treenaamaan yhdessä Osaamispisteen neuvojan kanssa, jolloin harjoittelusta saadaan suurin hyöty, hankepäällikkö Minja Vaherkylä kertoo.

Pelillisen sovelluksen kanssa arkisia vuorovaikutustilanteita voidaan käydä läpi monipuolisten keskustelusisältöjen avulla. Tällaisia ovat esimerkiksi tervehdykset, kahvilakäynnit, työelämätaidot ja yhteiskuntaan liittyvät aiheet. Robotin kanssa voi harjoitella myös erilaista sanastoa ja keskustella vapaasti suomen kielellä chat-tilassa.

– Humanoidirobotin avustuksella kielen omaksuminen on helppoa, hauskaa ja kannustavaa. Toivotan kaikki tervetulleeksi Osaamispisteelle harjoittelemaan suomen kieltä opetusrobotin kanssa, Vaherkylä sanoo.

Robotit on toimittanut Robomaa.com Oy, ja ohjelmistosovelluksesta vastaa Utelias Technologies Oy.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Amandum

Amandum

Coaching, Hypnoterapiaa, Liikuntapalveluja, Psykologipalveluja, Työnohjaus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa