Julkaistu 09.10.2019 0          

Robotit opettavat maahanmuuttajille suomea

Maahanmuuttajien osaamiskeskus -hankkeen Osaamispiste on ottanut asiakaskäyttöönsä humanoidirobotit, jotka tukevat suomen kielen oppimista. Toinen robotti työskentelee Osaamispisteen kielikuntosalissa ja toinen kiertää henkilöstön mukana tilaisuuksissa.

Maahanmuuttajien Osaamispisteen työllistymistä tukevat palvelut on tarkoitettu kaikille turkulaisille vieraskielisille. Palvelut tarjoavat apua esimerkiksi työllistymisedellytyksien parantamiseen ja suomen kielen taidon kehittämiseen.

Kielen opettamisen apuna käytetään jatkossa NAO6-mallilisia robotteja, joissa on tekoälyä hyödyntävä selainpohjainen Elias-sovellus. Sen interaktiiviset sisällöt tukevat uuden kielen käyttämistä ja oppimista.

– Humanoidirobottien avulla asiakkaille voidaan tarjota uusi ja tehokas kielenharjoittelutapa. Robotin kanssa tehtävissä harjoituksissa käytetään niin kielen alkeita kuin vaativampaakin tasoa. Suomen kielen taitoja pääsee treenaamaan yhdessä Osaamispisteen neuvojan kanssa, jolloin harjoittelusta saadaan suurin hyöty, hankepäällikkö Minja Vaherkylä kertoo.

Pelillisen sovelluksen kanssa arkisia vuorovaikutustilanteita voidaan käydä läpi monipuolisten keskustelusisältöjen avulla. Tällaisia ovat esimerkiksi tervehdykset, kahvilakäynnit, työelämätaidot ja yhteiskuntaan liittyvät aiheet. Robotin kanssa voi harjoitella myös erilaista sanastoa ja keskustella vapaasti suomen kielellä chat-tilassa.

– Humanoidirobotin avustuksella kielen omaksuminen on helppoa, hauskaa ja kannustavaa. Toivotan kaikki tervetulleeksi Osaamispisteelle harjoittelemaan suomen kieltä opetusrobotin kanssa, Vaherkylä sanoo.

Robotit on toimittanut Robomaa.com Oy, ja ohjelmistosovelluksesta vastaa Utelias Technologies Oy.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

T & T Takuutyö Oy

T & T Takuutyö Oy

Ilmanvaihtokanavien mittaukset ja tarkistukset, Ilmastoinnin puhdistus

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Kun ääni ratkaisee

Liedon Säästöpankki

Liedon Säästöpankki

Innostuminen

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

10/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 10.10.2019


Seuraa meitä somessa