Julkaistu 15.10.2019 0          

Halikon apteekissa sininen valo tappaa mikrobit

Kun asioidaan tiloissa, joissa käy myös sairastuneita henkilöitä, tilojen hyvä desinfiointi on tärkeässä asemassa. Halikon apteekki on lähtenyt uraauurtavasti käyttämään hyväksi uutta teknologiaa bakteerien ja virusten leviämistä vastaan.

- Haluamme pitää huolta asiakkaiden ja työtekijöidemme viihtyvyydestä ja hyvinvoinnista kokonaisvaltaisesti. Yksi asia taistelussa bakteereja ja viruksia vastaan on myös niiden leviämisen tehokas ehkäisy. Siksi olemme ottaneet käyttöön myös uusia innovaatioita kuten nyt fotonidesinfioinnin, toteaa apteekkari Hannele Kerko uudesta investoinnista.

Fotonidesinfiointi on halikkolaisen LED Tailorin kehittämä menetelmä, jossa erityisellä antimikrobisella valolla tuhotaan turvallisesti mikrobeja. Lisäksi pinnat kuten työtasot, käsitellään Nanoksi Finland Oy:n katalyysipinnoitteella, joka vielä tehostaa erikoisvalon vaikutusta. Tarkemmin sanottuna Halikon apteekin fotonidesinfiointijärjestelmässä käytetään sinistä WiSDOM AiR -valaistusta, joka kytkeytyy automaattisesti päälle yöaikaan eli silloin, kun asiakkaita ja työntekijöitä ei ole paikalla. Desinfiointia tehostetaan näkymättömällä pinnoitteella, joka aktivoituu tästä erikoisvalosta ja fotokatalyyttinen reaktio moninkertaistaa desinfioinnin tuloksen.

Tätä uudenlaista desinfiointijärjestelmää käytetään jo mm. Turun yliopistollisessa keskussairaalassa ja Mikkelin keskussairaalassa. Halikon apteekki on nyt ensimmäinen apteekki Suomessa, joka hyödyntää tätä menetelmää.

Halikon apteekki on aikaisemminkin ollut etujoukoissa kehittämässä apteekkitoimintoja asiakasystävälliseen suuntaan. Se oli alansa ensimmäisten joukossa ottamassa käyttöön myös asiakaspalvelua nopeuttavan lääkepoimintarobotin vuonna 2008.

- Haluan olla viemässä apteekkialaa eteenpäin ja kehittämässä toimintoja. Halikossa ja Salossa otetaan yleisestikin hyvin uudet innovaatiot vastaan, joten uskon asiakkaidenkin arvostavan tätä. Koska sinistä valoa käytämme vain öisin, asiakkaat eivät muutosta näe. Ilma ja pinnat ovat kuitenkin entistä puhtaampia, sanoo Kerko.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Muuritutkimus Uotila Ky

Muuritutkimus Uotila Ky

Arkeologiset tutkimukset, Laserkeilaus

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tuorlan Majatalo

Tuorlantie 1 E, Kaarina

A 40-100, KP 5-25, R 80. Kokoukset, juhlat,yritystilaisuudet, luontoaktiviteetit, hostellimajoitus kauniissa kartanoympäristössä. Kauttamme myös Tuorlan tiedekeskuksen tilojen vuokraus.

Lue uusin näköislehtemme

11/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.11.2019


Seuraa meitä somessa