Julkaistu 15.10.2019 0          

Halikon apteekissa sininen valo tappaa mikrobit

Kun asioidaan tiloissa, joissa käy myös sairastuneita henkilöitä, tilojen hyvä desinfiointi on tärkeässä asemassa. Halikon apteekki on lähtenyt uraauurtavasti käyttämään hyväksi uutta teknologiaa bakteerien ja virusten leviämistä vastaan.

- Haluamme pitää huolta asiakkaiden ja työtekijöidemme viihtyvyydestä ja hyvinvoinnista kokonaisvaltaisesti. Yksi asia taistelussa bakteereja ja viruksia vastaan on myös niiden leviämisen tehokas ehkäisy. Siksi olemme ottaneet käyttöön myös uusia innovaatioita kuten nyt fotonidesinfioinnin, toteaa apteekkari Hannele Kerko uudesta investoinnista.

Fotonidesinfiointi on halikkolaisen LED Tailorin kehittämä menetelmä, jossa erityisellä antimikrobisella valolla tuhotaan turvallisesti mikrobeja. Lisäksi pinnat kuten työtasot, käsitellään Nanoksi Finland Oy:n katalyysipinnoitteella, joka vielä tehostaa erikoisvalon vaikutusta. Tarkemmin sanottuna Halikon apteekin fotonidesinfiointijärjestelmässä käytetään sinistä WiSDOM AiR -valaistusta, joka kytkeytyy automaattisesti päälle yöaikaan eli silloin, kun asiakkaita ja työntekijöitä ei ole paikalla. Desinfiointia tehostetaan näkymättömällä pinnoitteella, joka aktivoituu tästä erikoisvalosta ja fotokatalyyttinen reaktio moninkertaistaa desinfioinnin tuloksen.

Tätä uudenlaista desinfiointijärjestelmää käytetään jo mm. Turun yliopistollisessa keskussairaalassa ja Mikkelin keskussairaalassa. Halikon apteekki on nyt ensimmäinen apteekki Suomessa, joka hyödyntää tätä menetelmää.

Halikon apteekki on aikaisemminkin ollut etujoukoissa kehittämässä apteekkitoimintoja asiakasystävälliseen suuntaan. Se oli alansa ensimmäisten joukossa ottamassa käyttöön myös asiakaspalvelua nopeuttavan lääkepoimintarobotin vuonna 2008.

- Haluan olla viemässä apteekkialaa eteenpäin ja kehittämässä toimintoja. Halikossa ja Salossa otetaan yleisestikin hyvin uudet innovaatiot vastaan, joten uskon asiakkaidenkin arvostavan tätä. Koska sinistä valoa käytämme vain öisin, asiakkaat eivät muutosta näe. Ilma ja pinnat ovat kuitenkin entistä puhtaampia, sanoo Kerko.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 4, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa