Julkaistu 19.10.2019 0          

Digipoint ratkoo ICT-alan työvoiman ja työpaikkojen kohtaanto-ongelmaa

Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskus Työpiste ratkoo ICT-alan työvoiman ja työpaikkojen kohtaamisongelmaa Digipoint-toimintamallilla. Ensimmäinen mallinmukainen oppisopimustiimi valmistuu vuodenvaihteessa, ja seuraavan tiimin rekrytointi alkaa 21.10.

Työpiste palvelee alueen työelämää saattamalla yhteen työvoimapulaa potevat yritykset ja työtä vailla olevat nuoret ja aikuiset. Osaamisen kehittäminen ja ajan tasalle saattaminen alalla kuin alalla on tarpeen. Digipoint vastaa ICT-alan työvoimapulaan antamalla tietoa ja kokemusta ohjelmistokehittämisestä.

Digipointin pilottitiimi aloitti toimintansa 6Aika Digipore-hankkeen kautta toukokuun 2019 alussa. Seuraavan tiimin rekrytointi aukeaa 21.10. mol.fi-sivustolla. Hakuaika on kolme viikkoa ja hakeminen tapahtuu lähettämällä motivaatiokirjeen.

– Kannattaa ennakkoluulottomasti hakea Digipointiin. Aiempaa ICT-alan koulutusta ei välttämättä tarvita, vaan taidot voivat olla myös itseopittuja. Eikä haittaa, vaikka osaaminen olisi päässyt jo hieman vanhenemaankin. Meillä laitetaan tämäkin puoli kuntoon, vinkkaa projektipäällikkö Noora Orvasto.

Turun kaupunki toimii työnantajana ja Turun ammatti-instituutti opettajana

Digipointin tiimiläiset ovat työ- ja oppisopimussuhteessa Turun kaupunkiin, ja opetuksesta vastaa Turun ammatti-instituutin ICT- ja media-alan yksikkö.

– Tieto- ja viestintätekniikan opettajat suunnittelevat ja toteuttavat ohjelmointikoulutuksen yhteistyössä työllisyyspalvelukeskuksen henkilökunnan kanssa täsmäperiaatteella. Koulutus sisältää mahdollisuuden suorittaa tutkinnon osan tai osia osaamisen kehittymisen myötä, kertoo koulutuspäällikkö Riitta Mäki.

Tavoitteena on kohentaa osallistujien osaamista oikeiden työtehtävien avulla vastaamaan työelämän nykyvaatimuksia.

– Toimintamalli on mainio: samalla kun osallistuja suorittaa tutkinnon osia, hän kartuttaa myös ansioluetteloaan. Siinä sivussa luodaan hyviä kontakteja paikalliseen yritysmaailmaan. Siitä ei voi olla kuin hyötyä työnhaussa, pohtii Orvasto.

Varaamo on tiimiläisten käsialaa

Ensimmäiset tiimiläiset ovat kehittäneet muun muassa avoimeen lähdekoodiin perustuvaa Varaamo-palvelua. Varaamon kautta Turun asukkaat pystyvät varaamaan julkisia tiloja ja laitteita, ja ensimmäisinä mukaan ovat tulleet pääkirjaston tilat ja palvelut. Tarjontaa on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa.

Digipoint toimii Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskuksen tiloissa Pansiossa.


-->

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Master Promo Suomi Oy

Master Promo Suomi Oy

Esitetelineet, Mainostaulut, Messut, Promootiopalvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Juuvannin merenrantamökit

Viliskerintie 27, Kustavi

www.juuvanni.fi

Tule kokemaan aito saaristolaistunnelma Juuvannin merenrantamökeissä Kustavin Vartsalassa. Varattavissa hirsimökkejä lyhyt- ja pitempiaikaiseen käyttöön ympäri vuoden. Perinteisen saunomisen ja rentoutumisen lisäksi voit halutessasi tutustua lähiympäristöön omalla autolla, polkupyörällä tai vaikkapa vuokraamalla kanootin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa