Julkaistu 19.10.2019 0          

Digipoint ratkoo ICT-alan työvoiman ja työpaikkojen kohtaanto-ongelmaa

Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskus Työpiste ratkoo ICT-alan työvoiman ja työpaikkojen kohtaamisongelmaa Digipoint-toimintamallilla. Ensimmäinen mallinmukainen oppisopimustiimi valmistuu vuodenvaihteessa, ja seuraavan tiimin rekrytointi alkaa 21.10.

Työpiste palvelee alueen työelämää saattamalla yhteen työvoimapulaa potevat yritykset ja työtä vailla olevat nuoret ja aikuiset. Osaamisen kehittäminen ja ajan tasalle saattaminen alalla kuin alalla on tarpeen. Digipoint vastaa ICT-alan työvoimapulaan antamalla tietoa ja kokemusta ohjelmistokehittämisestä.

Digipointin pilottitiimi aloitti toimintansa 6Aika Digipore-hankkeen kautta toukokuun 2019 alussa. Seuraavan tiimin rekrytointi aukeaa 21.10. mol.fi-sivustolla. Hakuaika on kolme viikkoa ja hakeminen tapahtuu lähettämällä motivaatiokirjeen.

– Kannattaa ennakkoluulottomasti hakea Digipointiin. Aiempaa ICT-alan koulutusta ei välttämättä tarvita, vaan taidot voivat olla myös itseopittuja. Eikä haittaa, vaikka osaaminen olisi päässyt jo hieman vanhenemaankin. Meillä laitetaan tämäkin puoli kuntoon, vinkkaa projektipäällikkö Noora Orvasto.

Turun kaupunki toimii työnantajana ja Turun ammatti-instituutti opettajana

Digipointin tiimiläiset ovat työ- ja oppisopimussuhteessa Turun kaupunkiin, ja opetuksesta vastaa Turun ammatti-instituutin ICT- ja media-alan yksikkö.

– Tieto- ja viestintätekniikan opettajat suunnittelevat ja toteuttavat ohjelmointikoulutuksen yhteistyössä työllisyyspalvelukeskuksen henkilökunnan kanssa täsmäperiaatteella. Koulutus sisältää mahdollisuuden suorittaa tutkinnon osan tai osia osaamisen kehittymisen myötä, kertoo koulutuspäällikkö Riitta Mäki.

Tavoitteena on kohentaa osallistujien osaamista oikeiden työtehtävien avulla vastaamaan työelämän nykyvaatimuksia.

– Toimintamalli on mainio: samalla kun osallistuja suorittaa tutkinnon osia, hän kartuttaa myös ansioluetteloaan. Siinä sivussa luodaan hyviä kontakteja paikalliseen yritysmaailmaan. Siitä ei voi olla kuin hyötyä työnhaussa, pohtii Orvasto.

Varaamo on tiimiläisten käsialaa

Ensimmäiset tiimiläiset ovat kehittäneet muun muassa avoimeen lähdekoodiin perustuvaa Varaamo-palvelua. Varaamon kautta Turun asukkaat pystyvät varaamaan julkisia tiloja ja laitteita, ja ensimmäisinä mukaan ovat tulleet pääkirjaston tilat ja palvelut. Tarjontaa on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa.

Digipoint toimii Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskuksen tiloissa Pansiossa.


-->

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Ruoppaus ja Kuljetus Simola

Ruoppaus ja Kuljetus Simola

Ruoppausjätteen vesikuljetus, Ruoppausta, Vesirakentaminen

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

11/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.11.2019


Seuraa meitä somessa