Julkaistu 20.10.2019 0          

Itämeren alueen rahtiliikenteen pullonkauloja kartoitetaan kansainvälisellä yhteistyöllä

Turun ammattikorkeakoulun koordinoimassa EU-hankkessa Baltic Loop pyritään tunnistamaan Itämeren alueen itä-länsisuuntaisten liikennekäytävien rahtiliikenteen pullonkauloja sekä hakemaan ratkaisuja eri liikennemuotojen yhdistämiseen, laivarahtiliikenteen kehittämiseen, terminaali- ja kuljetustoimintojen kehittämiseen sekä raja- ja hallintobyrokratiaan.

Hanke kohdistuu kolmeen itä-länsisuuntaiseen kehitys- ja liikennekäytävään: Oslo-Örebro-Tukholma-Turku-Helsinki-Venäjän raja, Örebro-Tukholma-Tallinna – Venäjän raja ja Örebro-Tukholma-Riika/Ventspils - Venäjän raja.

Itä-länsisuuntaiset kuljetus- ja liikenneyhteydet ovat Itämeren alueella huomattavasti huonommin kehittyneitä kuin pohjois – ja eteläsuuntaiset yhteydet.

Venäjälle suuntautuva kauppa ja matkustajaliikenne tulee tulevaisuudessa lisääntymään huomattavasti nykyisistä poliittisista ongelmista huolimatta.

Itä-länsisuuntaisia liikenneyhteyksiä on mahdollista huomattavasti kehittää mm. kehittämällä

• Rajat ylittävää yhteistyötä

• Sujuvampaa, turvallisempaa ja vähäpäästöisempää liikennettä

• Parempaa palvelutarjontaa, ehkä jopa paikkatietoon pohjautuen, käytävillä liikennöiville

• Reaaliaikaista tilannetietoa eri kulkumuodoista

• Reaaliaikaista liikkumisen ohjausta ja kuljetusseurantaa

• Älykkäitä ja kestäviä liikenteen paikallisia toteutuksia

Pietarin talousalueelle johtavat liikenne- ja kehityskäytävät ovat Euroopan sisämarkkinoiden kasvukäytäviä, joiden sisällä tai liepeillä asukkaiden lukumäärä voi laskentatavasta riippuen olla jopa 30 miljoonaa. Kuluttajien ostovoima ja liikkuvuus sekä rahdin määrä kasvavat voimakkaasti.

Hanketta johtaa Turun ammattikorkeakoulu ja sitä rahoitetaan EU Central Baltic -ohjelmasta.

Maista ovat edustettuna kaikki Central Baltic -ohjelmaan kuuluvat maat: Ruotsi, Suomi, Viro ja Latvia. Toimijoista kaksi edustaa yliopistoja ja ammattikorkeakouluja eli Turun ammattikorkeakoulu ja Åbo Akademi Suomesta. sekä alueellisia suunnitteluorganisaatioita on mukana neljä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Viestintäharju Oy

Viestintäharju Oy

Internet-palveluja, Lehtiä, Viestintätoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Linna

Linnankatu 80, Turku

www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat

Ainutlaatuisen historiallinen juhla- ja kokousmiljöö, jossa monipuolisia yksittäisiä tiloja 10-250 hengelle. Linnassa myös 120 hengen kokoustila, jossa täydellinen AV –tekniikka kiinteänä. Juhlatiloissa voidaan järjestää tilaisuuksia jopa yli 500 hengelle. Tutustu kokous- ja juhlatiloihin www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat. Tilavarauksista ja tarjoilusta vastaa Fazer Food Co meeting & events / Juhana Herttuan Kellari. Tiedustelut ja varaukset puh. 020 729 6905.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa