Julkaistu 21.10.2019 0          

Vielä ehtii tarkistaa ja korjata veroprosentin loppuvuodeksi

Osalla palkansaajista on vielä liian alhainen veroprosentti. Jos verokortin veroprosentti on koko vuoden tuloihin nähden liian pieni, loppuvuonna palkasta menee vero lisäprosentin mukaan. Verohallinto kehottaakin palkansaajia tarkistamaan oman veroprosenttinsa ja tekemään tarvittaessa muutosverokortin loppuvuodelle OmaVerossa.

Verohallinto muistutti syyskuussa, että nyt on entistä tärkeämpää seurata omien tulojen kehittymistä vuoden mittaan, sillä tänä vuonna verokortissa on ensimmäistä kertaa vain yksi tuloraja koko vuodelle. Myös erillinen sivutuloverokortti on poistunut käytöstä.

– Suomalaiset ovat syksyn mittaan tehneet muutosverokortteja hieman ahkerammin kuin viime vuonna. Mitenkään poikkeuksellisen voimakkaasti muutosverokorttien määrä ei ole kasvanut, sillä suomalaiset tyypillisesti tarkistavat veroprosenttiaan juuri näin syksyisin. Erona aiempaan on, että entistä innokkaammin verokortteja tehdään OmaVerossa. Vuosituloraja kannattaa tarkistaa etenkin silloin, jos omat palkkatulot tai tuloista tehtävät vähennykset ovat selvästi muuttuneet, kertoo ylitarkastaja Päivi Ylitalo Verohallinnosta.

Muutosverokortti kannattaa tehdä sähköisesti OmaVerossa.

– Verokortin tekemistä varten palkansaajan pitää aina etukäteen selvittää, kuinka paljon vuoden alusta on kertynyt tuloja ja kuinka paljon niistä on maksettu veroa. Lisäksi tarvitaan arvio koko vuoden tuloista sekä tiedot mahdollisista vähennyksistä, esimerkiksi matkakuluista ja kotitalousvähennyksestä, Päivi Ylitalo muistuttaa.

Verokortin voi tehdä myös puhelinpalvelussa tai verotoimistossa.

Verohallinnon palveluissa on tauko marraskuun alussa

Niiden palkansaajien, joiden on tarpeen tehdä muutosverokortti, kannattaa toimia jo lähiaikoina. Verohallinnon palveluissa on 1.–8.11. katko, joka johtuu tietojärjestelmän päivittämisestä. OmaVero on poissa käytöstä 1.11. klo 15.30–8.11. klo 9 välisenä aikana. Veroasioita ei voi hoitaa myöskään verotoimistoissa tai puhelinpalvelussa 4.–6.11.Toimistot ja yleisimmät palvelunumerot ovat auki, mutta niistä saa vain yleisneuvontaa.

Palvelukatkon aikana Verohallinnon verotusohjelmistoon viedään uusia verolajeja. Marraskuusta lähtien asiakkaat voivat hoitaa OmaVerossa myös varainsiirtoveroon liittyviä asioita. Lisäksi OmaVerossa voi palvelukatkon jälkeen antaa rakentamisilmoituksia sekä tehdä arvonlisäveron palautushakemuksen EU-maihin. Ensi vuoden maaliskuussa myös kaikki kiinteistöveroasiat voi hoitaa OmaVerossa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Camp Consulting

Camp Consulting

Konsultointi, Myyntivalmennus, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa