Julkaistu 21.10.2019 0          

Lux Gratiae Naantalissa

Kontratenori Teppo Lampela esiintyy Rymättylän kirkossa.

Lux Gratiae -tapahtuma valaisee Naantalia ja saaristoa jo kahdeksannen kerran 24.-27.10.2019. Sisällöltään monialainen ja monipuolinen lokakuinen tapahtumaviikonloppu tuo musiikkia, runoja, kuvataidetta, elokuvia ja kehon virkistystä Naantalin syksyyn.

Tämänvuotisen ohjelman punainen lanka on ympäristömme, luonnon ja koko planeettamme kauneus ja niiden säilyttäminen jälkipolvienkin nautittavaksi. Mitä tunteita ympäristöasiat herättävät ja miten niistä selvitään? Sitä pohditaan tietokirjailija ja tutkijatohtori Panu Pihkalan luennolla torstai-iltana 24.10. Kristoffer-salissa. Samaan aikaan on Birgitta-salissa esillä naantalilaisen valokuvaajan Risto Rainion upeita luontokuvia maapallon eri kolkista. Luontokuvasta runo -näyttelyssä olevat kuvat ovat saaneet nimikkorunonsa valokuvaajan puolison, Anski Rainion, kynästä. Näyttelyyn voi tutustua Kristoffer-salin auki ollessa aina marraskuun loppuun asti.

Ihmisäänen juhlaa tarjoilee upea lauluyhtye Club For Five konsertissa perjantaina 25.10. Naantalin Kylpylässä. Konsertti on ennakkoon loppuunmyyty.

Luonnon kauneus avautuu silmien eteen myös elokuvissa lauantaina 26.10. klo 14.00 alkaen Kristoffer-salissa. Valkokankaalla nähdään kaksi upeaa kotimaista luontoelokuvaa, Ailo – Pienen Poron Suuri Seikkailu ja Luontosinfonia, jotka soveltuvat kaikille luonnonystäville, sekä lapsille että aikuisille. Omakohtaisesti syksyisestä naantalilaisesta luonnosta voi nauttia Jaakobin kävelyllä niin ikään lauantaina klo 10.00 alkaen. Tämä 25 kilometrin mittainen kävely kulkee rauhallisempia sivuteitä saaristoluontoa halkoen keskiaikaiselta kirkolta toiselle, Naantalista Rymättylään. Takaisin Naantaliin kävelijät pääsevät bussin kyydissä n. klo 16.30. Kehon ja mielen tasapainoon voi keskittyä Yin-joogassa lauantaina klo 14.00 Naantalin Kuntokeskuksen tiloissa kahden tunnin ajan. Yin on rauhallista, oman kehon painoa apuna käyttävää joogaharjoitusta, joka sopii myös aloittelijalle.

Naantalin historia tulee eläväksi lauantaina klo 18.00, kun Rouva Rök kertoo opastetulla kävelyllä, millaisia hahmoja kaupungin menneisyys kätkee sisälleen. Kierros alkaa Visit Naantalin edestä, Nunnakatu 2 ja kestää n. tunnin.

Naantalin Taidehuone avaa ovensa joka päivä tapahtuman aikana kuvataidetta, runoja ja musiikkia esittävänä Kulttuurikahvilana klo 14-18. Lauantain erityisohjelmassa klo 14-16 kuullaan naantalilaisen runoilija Mirkka Mattheiszenin itsensä lukemia runoja ja musiikkia. Mattheiszen myös piirtää digitaalisesti kuviksi omia tekstejään.

Lux Gratiae -tapahtuman päättää sunnuntaina Rymättylän upeassa keskiaikaisessa kirkossa klo 18.00 alkava Riemuitse maa -konsertti. Solistina on ainutlaatuinen ja erityisesti barokkimusiikin ja uuden musiikin tulkkina esiintyvä kontratenori Teppo Lampela, jota säestävät Tatu Ahola, pikkolosello, Hannu Kiiski, sello ja Miika Hartikainen, urut. Ohjelmassa on D. Buxtehuden kantaatti 1600-luvulta sekä J. S. Bachin barokkimusiikkia ja Olivier Messiaenin sävellyksiä.

Lux Gratiae -tapahtuma on myös yhteistyön juhlaa, sillä tapahtuman järjestävät yhteistyössä Naantalin kaupunki, Naantalin Musiikkijuhlat, Visit Naantali, Naantalin Kulttuuritaloyhdistys ry, Rymättylän ja Naantalin seurakunnat sekä Armonlaakson vaeltajat ry.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Länsirannikon turvapalvelut Oy

Länsirannikon turvapalvelut Oy

Hälytysjärjestelmiä, Kulunvalvontajärjestelmät, Palohälytysjärjestelmiä, Palohälytyslaitteita, Varashälytinjärjestelmät, Videovalvontajärjestelmät

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa