Julkaistu 22.10.2019 0          

Työttömyys alenee ripeintä tahtia Varsinais-Suomessa

Työttömyys alenee maan ripeintä tahtia Varsinais-Suomessa. Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 18 100 työtöntä työnhakijaa. Syyskuun aikana työttömien yleensä määrä yleensä vähenee ja nyt vähennys oli 1 300 henkilöllä. Viime vuoden syyskuusta työttömien määrä väheni 9 prosentilla (1 700 henkilöllä) eli ripeämpää tahtia kuin koko maassa.

Työttömien osuus työvoimasta oli syyskuun lopussa Varsinais-Suomessa 7,9 prosenttia eli 0,8 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa. Itse asiassa se on nyt ensi kertaa Varsinais-Suomessa pienempi kuin Uudellamaalla.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien lähes ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Ripeimmin työttömien määrä väheni Turunmaan saaristossa, kun Loimaan seudulla ja Vakka-Suomen työttömien määrä aleni 2 prosentilla. Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee lähes kaikissa alueen kunnissa. Kolmessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 55 prosentilla eli 5 800 henkilöllä.

Lokakuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

11/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.11.2019


Seuraa meitä somessa