Julkaistu 01.11.2019 0          

Suomen Yrittäjänaiset vaatii vauvakuluihin yhteistä vastuuta

Suomen Yrittäjänaiset vaatii vauvakuluihin yhteistä vastuuta. Naisten työnantajat maksavat edelleen pääosin vanhemmuuteen liittyvät kustannukset. Tämä räikeä epäkohta pitää yllä epätasa-arvoa työmarkkinoilla ja rajoittaa naisvaltaisten yritysten kasvua ja työpaikkojen syntyä.

Hallituksen tavoitteena on synnyttää 60 000 uutta työpaikkaa. Erilaisten tukien sijaan pitää tehdä pysyviä rakenteellisia muutoksia. Vanhemmuuden kustannukset pitää siirtää kokonaan pois äitien työnantajilta ja maksaa yhteisesti verovaroista.

Vanhempainvapaata käyttävät lähes yksinomaan äidit. Isät ovat isyys- tai vanhempainvapaalla keskimäärin 6 viikkoa. Joka neljäs isä ei pidä lapsen saatuaan lainkaan vapaata. Tasa-arvon ja työelämän kannalta on tärkeää, että myös isät pitävät pitkiä perhevapaita. Niin pitkiä, että heille palkataan sijainen.

- Nuoret naiset ovat edelleen heikommassa asemassa työmarkkinoilla. Naisen euro on ollut 80-luvulta asti noin 84 senttiä. Naiset joutuvat myös miehiä useammin tyytymään pätkätöihin. Nämä epäkohdat pitää korjata, toteaa Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Tiina Koski.

Hallitusohjelman tavoitteena on, että perhevapaat ja hoitovastuu jakautuvat perheissä tasaisesti molempien vanhempien kesken, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo työelämässä vahvistuvat ja sukupuolten väliset palkkaerot pienenevät.

Näiden tavoitteiden toteutuminen vaatii konkreettisia muutoksia ja isoja uudistuksia.

- Odotamme isoja tekoja nimenomaan nykyiseltä hallitukselta, jossa on paljon nuoria naisia päättämässä, toteaa Koski.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Camp Consulting

Camp Consulting

Konsultointi, Myyntivalmennus, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa