Julkaistu 06.11.2019 0          

Ruokavirasto luopuu tukiyhteenvetojen postituksista maatiloille

Ruokavirasto ei postita vuodesta 2020 lähtien viljelijöille yhteenvetoja maksetuista maataloustuista. Tukiyhteenvedot edellisen vuoden maksuista on postitettu maatiloille vuosittain tammi–helmikuun vaihteessa.

Viljelijät näkevät tukiyhteenvetoa vastaavat tiedot verkkoasiointipalvelu Vipussa. Tiedot maksettujen tukien määristä sekä mahdollisista takaisinperinnöistä, ulosotoista ja panttauksista näkyvät heti, kun tuki on maksettu. Viljelijät voivat tarvittaessa kysyä tukiyhteenvedossa esitettyjä tietoja kuntansa maaseutuelinkeinoviranomaiselta.

Poikkeustapauksissa tukiyhteenvedot postitetaan vielä vuoden 2019 maksuista. Vipu-palvelussa ei ole toistaiseksi tietoja takaisinperinnöistä, jotka on maksettu maksulipuilla tai peritty ulosoton kautta. Lisäksi palvelusta puuttuvat tiedot tuensaajalle palautetuista liikamaksuista sekä takaisinperintöihin kohdistuneiden tukimaksujen kuittauksien peruutuksista ja palautuksista tuensaajalle. Jos maatilaa koskee jokin näistä, tukiyhteenveto postitetaan vielä vuonna 2020. Jatkossa viljelijöiden kannattaa säilyttää mahdolliset tukien takaisinperintään liittyvät kirjeet, jotta ne ovat käytettävissä veroilmoitusta varten.

Postitusten vähentämisen tavoitteena ovat myös kustannussäästöt. Tukiyhteenvetojen postituksista luopumalla Ruokavirasto säästää noin 50 000 euroa. Tukien maksamisen yhteydessä postitettavista maksuilmoituksista on luovuttu vuonna 2016.

Ruokavirasto ottaa vuoden 2020 aikana käyttöön Suomi.fi-viestit. Jatkossa viljelijät voivat saada maataloustukiin liittyvät asiakirjat Suomi.fi-viesteihin, mikä vähentää postitusten määrää entisestään.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Servikal Oy

Servikal Oy

Mittalaitteiden kalibrointi ja huolto

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Linna

Linnankatu 80, Turku

www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat

Ainutlaatuisen historiallinen juhla- ja kokousmiljöö, jossa monipuolisia yksittäisiä tiloja 10-250 hengelle. Linnassa myös 120 hengen kokoustila, jossa täydellinen AV –tekniikka kiinteänä. Juhlatiloissa voidaan järjestää tilaisuuksia jopa yli 500 hengelle. Tutustu kokous- ja juhlatiloihin www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat. Tilavarauksista ja tarjoilusta vastaa Fazer Food Co meeting & events / Juhana Herttuan Kellari. Tiedustelut ja varaukset puh. 020 729 6905.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa