Julkaistu 06.11.2019 0          

ProHealth Accelerator tukee life science -alan startupeja

Lokakuussa käynnistynyt ProHealth Accelerator rakentuu viime keväänä päättyneen ja erinomaisia tuloksia saavuttaneen Suomen ensimmäisen Life Science -toimialaa palvelevan yritysvalmennusohjelman kokemuksille.

Vuosina 2017–2019 toteutettuun Life Science Acceleratoriin osallistui 28 yritystä ja yritysaihiota, jotka keräsivät rahoitusta yhteensä yli neljä miljoonaa euroa. Ohjelman aikana syntyi yhdeksän uutta yritystä. Sen, aivan kuten toimintaa nyt jatkavan ProHealth -ohjelman tavoitteena on vauhdittaa alan varhaisvaiheen yritysten ja yritysaihioiden kasvua ja kansainvälistymistä. Fokuksena ovat ammattimaisen ja säännellyn terveydenhuollon tuotteet ja palvelut (Professional Health).

Turku Science Park Oy:n toteuttama ProHealth Accelerator toimii valtakunnallisesti ja on suunnattu varhaisvaiheen kasvuyrityksille sekä yrityksen perustamista valmisteleville korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten tutkijoille ja tutkimusryhmille

– Tyypillinen valmennusohjelmaan hakeutuja on esimerkiksi Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa eli TUTL- rahoituksen loppuvaiheessa oleva aihio, jonka kaupallistamisreitiksi on valikoitunut uuden yrityksen perustaminen. Kasvua, rahoitusta ja kansainvälisiä kontakteja hakeva jo toimiva yritys on toinen esimerkki palvelun piiriin tervetulleista kandidaateista, kertoo kasvuvalmentaja Hanna Halme Turku Science Park Oy:stä.

– Ohjelmaan valituille tarjotaan tarvelähtöisesti räätälöityä intensiivistä mentorointia ja valmennusta sekä verkottumismahdollisuus toimialan kansallisiin ja kansainvälisiin yrityksiin, rahoittajiin ja vertaistoimijoihin, Halme jatkaa.

Uudistuneeseen palvelukonseptiin voi liittyä mukaan missä kohtaa vuotta tahansa ja hakumahdollisuus on jatkuvasti auki verkkosivuilla, jonka linkki löytyy artikkelin lopusta.

– Valmennusohjelman pituus on noin 12 kuukautta ja se räätälöidään osallistujien tarpeen mukaan hyödyntäen myös etäyhteyksiä. Osallistuminen ei siis edellytä muuttoa Turkuun. Tiimeiltä odotetaan kuitenkin läsnäoloa ryhmämentoroinneissa ja kahdenkeskisissä tapaamisissa, Hanna Halme kertoo.

Yksi valmennusohjelman jo läpikäyneistä yrityksistä on oululainen Cerenion. Operatiivinen johtaja Ilkka Juuson mukaan vuonna 2017 perustettu yritys sai ohjelmasta tärkeää tukea toimintansa ensiaskeliin.

– Mentorimme tarjosi meille erittäin hyödyllisiä kommentteja ja suosituksia koko ohjelman ajan. Saimme neuvoja etenkin regulatiivisiin kysymyksiin liittyvissä asioissa.

– Hienoa nähdä, että toiminta jatkuu vahvoilla urilla. Erityisesti arvostan keskittymistä tiukkaan medikaalibisnekseen terveysappsien sijaan, sitä tarvitaan Suomessa, Juuso jatkaa.

ProHealth Accelerator on kansallinen valmennusohjelma, jolla pyritään hyödyntämään yliopistojen tutkimuksen ja nuorten yritysten innovaatiopotentiaalia ja luomaan uutta menestyvää liiketoimintaa. ProHealth Accelerator on osa Suomen kuuden suurimman kaupungin EAKR-rahoitteista 6Aika-yhteistyötä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Cafe Ravintola Masku /Maskun Juhlapalvelu Ky

Cafe Ravintola Masku /Maskun Juhlapalvelu Ky

Juhlapalveluja, Kahviloita, Pitopalvelua

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

09/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 03.09.2020


Seuraa meitä somessa