Julkaistu 11.11.2019 0          
Uuden draamasarjan kuvaukset käynnissä Turussa

Kovaa kilpailua Kentän laidalla

Kuva: Laura Malinen/Länsi-Suomen elokuvakomissio.

Turussa on tänä syksynä kuvattu uusia draamasarjoja moneen makuun: ruotsalaisen Dramacorpin Cryptid-sarja ilahduttaa kauhun ystäviä, kun taas MRP Matila Röhr Productions Oy:n Peacemaker vie katsojansa rauhanneuvottelujen jännittävään maailmaan. Turussa parhaillaan kuvattavassa, Långfilm Productions Oy:n ja Yle Draaman Kentän laidalla -sarjassa puolestaan päästään jalkapallovanhempien maailmaan.

Tuottaja Mats Långbacka ja käsikirjoittaja Annina Holmberg ammensivat omista kokemuksistaan valmistellessaan draamasarjaa vanhemmista jalkapallokentän laidalla. Turkuun syntyi fiktiivinen jalkapalloseura Aura United, jota seurataan sarjassa Kentän laidalla.

Kentän laidalla on Turkuun sijoittuva 8-osainen draamasarja jalkapallovanhemmista. Kilpailu kentän laidalla on kovempaa kuin kentällä, jossa Aura Unitedin 12-vuotiaiden edustusjoukkue treenaa ja pelaa. Siinä missä nuorilla on reilu urheiluhenki, eripuraiset vanhemmat saavat riidan aikaiseksi niin buffetin hoidosta, joukkueenjohtajan valinnasta kuin varojen keruustakin.

Lauri Nurksen ohjaamaan sarjaan koekuvattiin Turussa nuoria pelaajia, joilta luonnistuu jalkapallon lisäksi myös näytteleminen. Kasaan saatiin mainio joukkue, jonka vaiheita seurataan sarjassa yhden pelikauden ajan.

Joukkueen menestymisen lisäksi jännitetään, kasvaako riitaisista vanhemmista yhteen hiileen puhaltava porukka. Se, mikä on jonkun vanhemman mielestä normaalia jälkikasvun kannustamista, on toisen mielestä röyhkeää oman edun ajamista. Osaa vanhemmista ei jalkapallo kiinnosta, he ovat kentän laidalla silkasta velvollisuudentunnosta ja osallistuvat mokkapalatalkoisiin ja sukkamyyntiin pitkin hampain. Sarjasta saattaa hyvin löytää itsensä, vaikkei olisikaan seissyt varpaat jäässä kentän laidalla jälkikasvuaan kannustamassa, hengitys huuruten ja jäähtynyt makkara kädessä.

Kentän laidalla -sarjan kuvaukset alkoivat Turussa lokakuussa ja jatkuvat kesään 2020 saakka. Sarja esitetään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa alkuvuodesta 2021. Länsi-Suomen elokuvakomissio tukee sarjan kuvauksia Turussa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

X-Index Oy

X-Index Oy

Toimitilamyyntiä, Toimitilavuokrausta

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 4, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa