Julkaistu 11.11.2019 0          

Ulkomaalaisten IT-opiskelijoiden määrä Salossa kasvaa

Turun ammattikorkeakoulun ulkomaalaisille opiskelijoille suunnattu kyberturvallisuuden insinöörikoulutus on käynnistynyt tänä vuonna Salossa. Ensi vuonna opiskelijoiden määrä kasvaa merkittävästi.

Kyberturvallisuuden insinöörikoulutuksen osallistujat on rekrytoitu ulkomailta, pääosin Aasiasta. Rekrytointi on toteutettu yhteistyössä koulutusvientiyritys Edunationin kanssa. Insinöörikoulutus toteutetaan Salo IoT Campuksella.

– Alun haasteista huolimatta toiminta on saatu käyntiin ja vahvaa kasvua on nähtävissä vuodelle 2020. Keväällä alkaa uusi ryhmä ja keväällä on seuraava haku syksyn 2020 ryhmän aloittamiseksi. Odotamme n. 100 uutta aloittavaa vuonna 2020, toteaa Turun ammattikorkeakoulun koulutus- ja tutkimuspäällikkö Tero Reunanen.

– Tällä hetkellä Salo tarvitsee sekä uusia työpaikkoja että osaajia. Vaikka työllisyyslukumme on paremmat kuin pitkiin aikoihin, se ei näy asukaslukumme kehityksessä. Tarvitsemme siis edelleen uusia työpaikkoja monille eri aloille takaamaan sen että Salo on kiinnostava tulevaisuuden kotikaupunki mahdollisimman monelle. Osaajia puolestaan tarvitsevat sekä täällä jo toimivat että tänne sijoittumista suunnittelevat yritykset. Käynnistynyt koulutus vastaa osaltaan tekniikan alan osaajapulaan ja näemme, että kyberturvallisuuden osaajat voivat luoda liiketoimintaetuja monella eri toimialalla toimivalle yritykselle, uskoo Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna.

­– Tekniikan osaajien puute on ollut jo vuosia yritysten kasvun merkittävä hidaste Varsinais-Suomessa. Nyt tekemämme avaus mahdollistaa merkittävän koulutusmäärän lisäyksen lähivuosina. On ollut ilo huomata, miten innokkaasti uudet opiskelijamme ovat alkaneet kehittää itsestään tulevaisuuden huippuosaajia, sanoo Turun ammattikorkeakoulun-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

– Aasiasta on käytännössä rajaton kysyntä suomalaiselle korkeakoulutukselle, ja meillä on kaikki edellytykset tehdä Salosta kansainvälisen osaamisen elinvoimainen keskittymä. Nyt startattu ICT-ohjelma on vasta alkusoittoa – uusia avauksia on jo tehty ja esim. tuplatutkintojen kehittäminen kiinalaisten yliopistojen kanssa on seuraava potentiaalinen yhteistyön paikka Salolle, huomauttaa Edunationin neuvonantaja Peter Vesterbacka.

– Salo IoT Campuksen näkökulmasta on tärkeää, että opiskelu Salossa on vihdoin saatu käyntiin. Meidän tavoitteena on, että tämän polun kautta kampukselle tulisi uutta, osaavaa työvoimaa ja opiskelijat jäisivät myös opintojen jälkeen Saloon. Kun opinnot etenevät, autamme opiskelijoita löytämään harjoittelu- tai työpaikan kampukselta ja vastaavasti autamme yrityksiä löytämään uudet osaajat kampuksen opiskelijoista, toteaa Salo IoT Campuksen toimitusjohtaja Jukka Vakula.

– Opiskelijat ja alueen yrityksiä kutsutaan yhteiselle joulupuurolle Salo IoT Campukselle 11.12. klo 11:30. Ensimmäisessä tapaamisessa tullaan tutuiksi ja kuullaan millaista osaamista ja yhteistyömahdollisuuksia uusi koulutusohjelma tarjoaa yrityksille ja opiskelijoille.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Master Promo Suomi Oy

Master Promo Suomi Oy

Esitetelineet, Mainostaulut, Messut, Promootiopalvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa