Julkaistu 11.11.2019 0          

Merenkulun turvallisuutta voidaan parantaa VR-teknologialla

Turun ammattikorkeakoulu ja Novia ammattikorkeakoulu kehittävät virtuaalitodellisuuteen perustuvaa sovellusta merenkulun turvallisuuden valmennukseen. Prototyypin testausvaiheessa olevassa sovelluksessa voi testata valmiuksia alusten väistötilanteisiin ja laitteiston vikatilanteisiin erilaisissa sääolosuhteissa.

Virtuaalitodellisuusmarkkinat kasvavat voimakkaasti Euroopassa ja muualla maailmassa. Viihdekäytön lisäksi VR-teknologia on tullut teollisuuteen ja koulutusalalle. VR:ssä luodaan todellisuutta jäljitteleviä ympäristöjä, joissa voidaan liikkua ja tehdä toimenpiteitä VR-lasien ja -käsien avulla.

VR-käyttökohteet meriturvallisuudessa liittyvät tilannearviointeihin ja valmentautumiseen. Simulaattoreihin verrattuna VR-sovellusten etuna on skaalattavuus, liikuteltavuus, monipuolinen käyttökokemus, erilaisten vaaratilanteiden simulointi ja välitön palaute.

Turussa kehitetyn MarSEVR-(Maritime Safety Education with VR Technology) -sovelluksen tavoitteena on mahdollistaa erilaisten nopeasti vaihtelevien tilanteiden, vaaraskenaarioiden, sääolosuhteiden ja päätöksentekotilanteiden testauksen todellisuutta jäljittelevässä kokemusmaailmassa.

Komentosillalle sijoittuvassa MarSEVR-prototyypissä voi harjoitella törmäysvaaran ja laitteiston vikatilanteiden käsittelyä laivan komentosillalla. MarSEVR-sovellusta jatkokehitetään kattamaan noin 30 kriittistä vaaratilannetta laivoilla

Turkulaisten korkeakoulujen - Turun AMK:n ja Novia AMK:n - kehittelemä meriturvallisuuden MarSEVR-sovellusta ja sen taustoja esiteltiin kansainväliselle asiantuntijayleisölle lokakuun lopussa Italiassa Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) järjestön konferenssissa. IEEE on maailman suurin tekniikan alan ammattilaisten järjestö, joka pyrkii teknologian kehittämisen avulla rakentamaan ihmiskunnalle parempaa huomista. Aihetta käsittelevä artikkeli palkittiin parhaana konferenssiartikkelina.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Viestintäharju Oy

Viestintäharju Oy

Internet-palveluja, Lehtiä, Viestintätoimistoja

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

12/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.12.2019


Seuraa meitä somessa