Julkaistu 12.11.2019 0          
Pulssin tarina jatkuu

Lääkintöneuvos Alhopuro perusti säätiön

Sakari Alhopuron säätiön hallituksen jäsenet Jyri Heinonen (vas.), Pentti Huovinen, Ilppo Vuorinen ja Sakari Alhopuro (edessä) sekä säätiön toimitusjohtaja Carita Rantanen.

Turkulaisen Lääkäriasema Pulssin perustaja ja pitkäaikainen omistaja Sakari Alhopuro on perustanut säätiön. Säätiön peruspääoma koostuu Pulssin myyntituloista ja niille kertyneistä sijoitustuotoista. Pulssin myynnistä saatu kauppahinta sijoitettiin kokonaisuudessaan suomalaisiin pörssiyrityksiin. Säätiön varallisuus on tällä hetkellä noin 42 miljoonaa euroa.

Lääkintöneuvos Sakari Alhopuron nimeä kantavan säätiön tavoitteena on edistää ja tukea korkeatasoista lääketieteellistä tutkimusta; monitieteistä ympäristötutkimusta, luonnon monimuotoisuutta ja luonnonsuojelua; kulttuuria ja suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointia sekä liikesivistystä ja yrittäjyyttä.

– Säätiö myöntää apurahoja ja palkintoja ansioituneille tutkijoille ja korkeatasoisille hankkeille. Hakuohjeet ja hakuaika julkaistaan säätiön internetsivuilla tammikuussa, Alhopuro kertoo.

– Pulssin menestystarinaa oli aikoinaan rakentamassa kaikkiaan noin 500 pulssilaista. Yritys lukeutui maamme suurimpiin yksityisiin lääkärikeskus-sairaaloihin. Säätiö on perustettu edistämään ihmisen, luonnon ja yhteiskunnan hyvinvointia, mutta samalla se on myös eräänlainen kunnianosoitus jokaiselle pulssilaiselle.

Sakari Alhopuron säätiön toimitusjohtajaksi on nimitetty KTM Carita Rantanen. Säätiön hallituksen puheenjohtajana toimii Sakari Alhopuro ja varapuheenjohtajana Turun yliopiston bakteeriopin professori Pentti Huovinen. Heidän lisäkseen säätiön hallituksen jäseninä ovat Turun yliopiston ympäristötutkimuksen professori emeritus Ilppo Vuorinen ja asianajaja, varatuomari Jyri Heinonen.

Sakari Alhopuron säätiö aloittaa toimintansa tammikuussa 2020.

Sakari Alhopuro on lääketieteen ja kirurgian tohtori, turkulaisen Lääkäriasema Pulssin entinen omistajayrittäjä ja nykyinen suurlahjoittaja. Jo ennen säätiön perustamista Alhopuro on lahjoittanut tieteeseen ja koulutukseen yhteensä lähes 5 miljoonaa euroa. Alhopurolle on myönnetty lääkintöneuvoksen arvonimi. Vuonna 2016 Sakari Alhopuro vihittiin Turun yliopiston kauppakorkeakoulun kauppatieteiden kunniatohtoriksi.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Camp Consulting

Camp Consulting

Konsultointi, Myyntivalmennus, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa