Julkaistu 12.11.2019 1          

Kaarinalaisen Vetrospacen teknologia kiinnostaa Euroopassa

Vetrohealth-tuotteet on kutsuttu mukaan kehittämään Ison-Britannian julkista terveydenhuoltoa. NHS on Ison-Britannian kansallinen terveyspalvelu, joka vastaa julkisen terveydenhuollon järjestämisestä.

– NHS:n ammattilaiset ovat kanssamme etsineet ratkaisua sairaalainfektio-ongelmaan, johon Vetrohealthillä on tarjota patenttisuojattu teknologinen ratkaisu, joka tuhoaa bakteereja ja viruksia. Vetrohealth on herättänyt Iso-Britanniassa kiinnostusta kaikissa sairaaloissa, joiden edustajien kanssa on keskusteltu, kertoo Littoisissa toimivan Vetrospace Oy:n toimitusjohtaja Jouko Urpolahti.

Kontrolloitujen tilojen fotonidesinfiointi yhdessä fotokatalyyttisen pinnoitteen ja puhdasilmateknologian kanssa on maailmalla uusi asia ja Vetrohealth on tässä teknologian aallonharjalla. Fotonidesinfionnin vuoksi voimakkaita desinfiointikemikaaleja ei tarvita, mikä myös vähentää ihmisten herkistymistä niille. Organismit kehittävät luonnostaan vastustuskykyä (esim. bakteerien antibioottiresistenssi) ärsykkeille, mutta fotonidesinfioinnille ne ovat täysin voimattomia.

– Ensimmäiset projektit englantilaisten, mm. Addenbrookes Cambridgen yliopistollisen sairaalan, kanssa on jo meneillään, hehkuttaa Urpolahti.

Vetrohealth-puhdastilojen Euroopan ensi-ilta Medicassa

Vetrohealth osallistuu 18.11. alkaville Saksan Medica-messuille erittäin suurin odotuksin.

– Teknologiamme läpilyönti tapahtunee isossa skaalassa siellä ja rynnistämme Euroopan terveydenhuoltomarkkinoille, joille tarjoamme patentoitua ratkaisua alati kasvavaan sairaalainfektio-ongelmaan sekä turvallista työskentely-ympäristöä hoitohenkilökunnalle.

Sairaalainfektiot aiheuttavat Euroopassa noin 37000 kuolemantapausta ja 16 miljoona ylimääräistä hoitopäivää vuodessa.

– Turun yliopistollisesta keskussairaalasta saamamme erinomainen palaute on vahvistanut käsitystämme hygieenisten moduulaarirakenteisten virus- ja bakteerivapaiden tilojen soveltuvuudesta terveydenhuollon vaativimpiinkin tarpeisiin. Samalla voimme kehittää potilaiden yksityisyyden suojaa nykyisestä tarjoamalla hyvin äänieristettyjä tiloja.

Terveydenhuolto muuttuu, ja tilojen muutostarpeen sykli on lyhentynyt. Moduulirakenteiset, siirrettävät tilat ovat käytännöllinen ratkaisu.


Kommentit

Tony 12.11.2019 klo 15:11

Lähes aina parhaat innovaatiot ja keksinnöt ovat yksinkertaisia ja toteutettavissa ilman robottitiedettä.


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tuorlan Majatalo

Tuorlantie 1 E, Kaarina

A 40-100, KP 5-25, R 80. Kokoukset, juhlat,yritystilaisuudet, luontoaktiviteetit, hostellimajoitus kauniissa kartanoympäristössä. Kauttamme myös Tuorlan tiedekeskuksen tilojen vuokraus.

Lue uusin näköislehtemme

12/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.12.2019


Seuraa meitä somessa