Julkaistu 14.11.2019 0          

Tule sellaiseksi kuin olet, rohkaisee Babe

Oman polun seuraaminen vastuksista huolimatta kannattaa. Se on tärkein viesti, mikä Babe-possulla on kerrottavana. Pieni urhea possu näyttää myös, miten hyvällä käytöksellä saa aikaiseksi enemmän kuin räyhäämällä. Siinäkin on kaikenikäisillä teatterikatsojilla läksy opittavana. Babe - urhea possu saa sanomaltaan tärkeän ja toteutukseltaan ainutlaatuisen ensi-iltansa Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä 15. marraskuuta.

Esitys vie suoraan heinäntuoksuiselle maaseudulle, jossa elämä heittää eteen niin hauskoja, kuin haastaviakin tilanteita. Orpo Babe-possu päätyy kilpailupalkintona Hoggetin farmille ja onnistuu välttämään vain täpärästi joulukinkun kohtalon. Maatilalla possu tutustuu paimenkoiriin ja muihin maatilan eläimiin. Pian Babe saa huomata, että possuille perinteisesti varattu karsina on sille aivan liian ahdas. Se nimittäin haluaa isona paimenkoiraksi. Alkaa jännittävä matka kohti Paimenkoirien taitolajien Grand Prix -kilpailua.

Musiikintäyteinen seikkailu toimii perheille yhteisenä elämyksenä, jossa Babe näyttää miten rohkeus, aitous ja ystävällisyys voittavat lopulta puolelleen. "Esitys on myös kertomus rakkauden ja hyväksynnän tärkeydestä. Jos tunnet olevasi rakastettu ja hyväksytty niin uskallat olla rohkea ja huoleton", kuvailee ohjaaja Milko Lehto esitystä.

Uniikki teatteriversio Oscar-palkitusta elokuvasta

Kirjana ja Oscar-palkittuna elokuvana tutuksi tulleen tarinan näyttämöversiota ovat toteuttamassa näyttelijät, nukketeatteritaiteilijat, muusikot ja toinen toistaan persoonallisemmat eläinhahmot. Esitys on huipennus Turussa meneillään olevalle nukketeatterin supersyksylle eikä alueen isoimmalla näyttämöllä ei ole aiemmin nähty vastaavaa toteutusta, jonka päärooleissa ovat eläimet. Osa eläimistä on Heini Maarasen valmistamia nukkeja. Maaranen palkittiin hiljattain Varsinais-Suomen Taidepalkinnolla työstään visionäärisenä nukenrakentajana.

Osaa eläimistä esittävät näyttelijät, joille työskentely nukketeatteritaiteilijoiden kanssa ja eläytyminen eläinhahmoihin on ollut antoisaa.

- Kun on näyttämöllä, niin totta pitää olla ja sielu mukana, onpa sitten ihminen, eläin, kasvi tai kivi. Esittämäni Kalkkunan persoona löytyi tekstistä, jossa mainittiin sanat ylväästi ja ylimielisesti. Lisäksi Kukkoa esittävä kollegani Aaro Wichmann näytti minulle YouTubesta eläinvideoita. Ehkä välillä tuo minun Kalkkunani kyllä kuvittelee olevansa ennemminkin joutsen, naureskelee Kalkkunaa esittävä näyttelijä Ulla Koivuranta.

Nukketeatterin, näyttelijöiden ja muusikkojen yhteistyö

Ihmisten ohjaamisesta esityksessä vastaavan Milko Lehdon ohjauksista on Turun Kaupunginteatterissa nähty lähivuosina Robin Hoodin sydän vuonna 2016. Nukettajien ohjaajana toimi nukketeatteritaiteilija Timo Väntsi. Maalaismaiseman Päänäyttämölle on lavastanut Jani Uljas ja ihmis- ja eläinhahmojen puvustus on Tuomas Lampisen suunnittelema. Esityksen äänimaailmassa kuuluu Barnaby Racen teokseen säveltämä musiikki, joka kajahtaa paikoin myös tarttuvina yhteislauluina. Koreografioista vastaa Ulriikka Heikinheimo. Babe-possua nukettavat vuoroesityksissä Sirpa Järvenpää ja Merja Pöyhönen.

- On ollut hienoa saada tehdä nukeilla työtä suurella näyttämöllä, sillä nukketeatterin näyttämöt keskimääräisesti ovat pienempiä. Ja rohkaisevaa on ollut myös huomata, että nukkien ilmaisu kantaa takariviinkin saakka. Vaikka kyseessä on pieni possu, kertoo Timo Väntsi esityksen toteutuksesta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Henkilöstökoulutus Interaktiva

Henkilöstökoulutus Interaktiva

Henkilöstökonsultointia, Henkilöstökoulutusta, Koulutuspalveluja, Valmennukset

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Salo IoT Campus

Joensuunkatu 7, Salo

www.saloiotcampus.fi

Kokoustiloja aina muutaman hengen neuvotteluhuoneista 170-paikkaiseen auditorioon. Kokoustarjoilut samalla tilauksella. Nykyaikainen kokoustekniikka ja palvelut saman katon alla. Tutustu kampukseen ja kokoustiloihin www.fazerfoods.asio.fi/onlinekalenteri/fazerfoods/guest.php?kt=tila&laji=Kokoustilat&sys_id=saloiot

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa