Julkaistu 14.11.2019 0          

Kaikki yritykset eivät saa pankkitiliä

Tilitoimistoilta on alkanut tulla Taloushallintoliittoon yhteydenottoja sen vuoksi, että eräille tilitoimistojen asiakasyrityksille ei avata asiakassuhdetta ja maksutiliä mihinkään pankkiin. Nämä tilanteet voidaan jakaa kahteen kategoriaan. Yrittäjä on esimerkiksi venäläistaustainen tai muusta maasta, johon liittyy kohonnut rahanpesun riski. Toinen vaihtoehto on, että yrittäjällä on taustallaan maksuhäiriömerkintöjä.

Taloushallintoliiton tiedotteen mukaan pankit eivät ole kummassakaan tapauksessa yleensä perustelleet, miksi asiakassuhdetta ei perusteta. Joissakin tapauksissa tili on lopulta saatu avattua tilitoimiston avustuksella.

Laki velvoittaa pankkeja tarjoamaan peruspankkipalvelut kuluttaja-asiakkaille, mutta ei yrityksille. Jos yritys ei saa avattua pankkitiliä, vaikeutuu sen toiminta olennaisesti. Käytännössä ainoa toimintamalli on käyttää yrittäjän omaa tiliä myös yrityksen rahaliikenteeseen.

Tilitoimistolle aiheutuu ylimääräistä työtä, kun se joutuu erittelemään tilin rahaliikenteen yrittäjän omaan ja yrityksen rahaliikenteeseen. Ongelmaa voi toki kiertää siten, että yrittäjä hankkii toisen oman pankkitilin, jota kuitenkin käytetään yrityksen maksuliikenteeseen.

Taloushallintoliitto kertoo raportoineensa tilanteesta Finanssivalvontaan ja Finanssiala ry:lle ja pyytäneet näiltä selvitystä tilanteesta ja sen taustoista.

Taloushallintoliitto lähettää jäsenistölleen kyselyn, jossa selvitetään tilanteen laajuutta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Studio Brahe

Studio Brahe

Valokuvaus, Valokuvauspalveluja, Valokuvausstudio

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

12/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.12.2019


Seuraa meitä somessa