Julkaistu 14.11.2019 0          

Kaikki yritykset eivät saa pankkitiliä

Tilitoimistoilta on alkanut tulla Taloushallintoliittoon yhteydenottoja sen vuoksi, että eräille tilitoimistojen asiakasyrityksille ei avata asiakassuhdetta ja maksutiliä mihinkään pankkiin. Nämä tilanteet voidaan jakaa kahteen kategoriaan. Yrittäjä on esimerkiksi venäläistaustainen tai muusta maasta, johon liittyy kohonnut rahanpesun riski. Toinen vaihtoehto on, että yrittäjällä on taustallaan maksuhäiriömerkintöjä.

Taloushallintoliiton tiedotteen mukaan pankit eivät ole kummassakaan tapauksessa yleensä perustelleet, miksi asiakassuhdetta ei perusteta. Joissakin tapauksissa tili on lopulta saatu avattua tilitoimiston avustuksella.

Laki velvoittaa pankkeja tarjoamaan peruspankkipalvelut kuluttaja-asiakkaille, mutta ei yrityksille. Jos yritys ei saa avattua pankkitiliä, vaikeutuu sen toiminta olennaisesti. Käytännössä ainoa toimintamalli on käyttää yrittäjän omaa tiliä myös yrityksen rahaliikenteeseen.

Tilitoimistolle aiheutuu ylimääräistä työtä, kun se joutuu erittelemään tilin rahaliikenteen yrittäjän omaan ja yrityksen rahaliikenteeseen. Ongelmaa voi toki kiertää siten, että yrittäjä hankkii toisen oman pankkitilin, jota kuitenkin käytetään yrityksen maksuliikenteeseen.

Taloushallintoliitto kertoo raportoineensa tilanteesta Finanssivalvontaan ja Finanssiala ry:lle ja pyytäneet näiltä selvitystä tilanteesta ja sen taustoista.

Taloushallintoliitto lähettää jäsenistölleen kyselyn, jossa selvitetään tilanteen laajuutta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Tilitoimisto Kimmo Heikkinen Ky

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 4, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa