Julkaistu 19.11.2019 0          

Lahjoita palovaroitin

Turun seudullakin on ihmisiä, joiden taloudellinen tilanne on niin tiukka, että rahat eivät riitä edes ruokaan. Sellaisessa tilanteessa esimerkiksi palovaroittimet eivät ole ostoslistassa kovin korkealla. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön koordinoima Paloturvallisuusviikko, Itäharjun ja Myllyn Prismat sekä Operaatio Ruokakassi keräävät palovaroittimia vähävaraisille Paloturvallisuusviikolla 23.11.-1.12.

Palovaroitin maksaa muutaman euron. Moni perhe sijoittaa nekin eurot aivan ymmärrettävästi mieluummin ruokaan kuin palovaroittimiin – vaikka palovaroittimet pitää olla säädösten mukaan jokaisessa asunnossa.

- Haastamme Itäharjun ja Myllyn Prisman asiakkaita ostamaan palovaroittimen kotiin heille, joilla muuten ei ole mahdollisuutta laitetta hankkia, kannustaa asiantuntija Juha Hassila Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Hän muistuttaa, että paloturvallisuus ei ole pelkkä yksityisasia. Jos kerrostalossa tuli pääsee yhdessä asunnossa irti, on palon leviämisen vaara muihin asuntoihin olemassa ja vähintäänkin porraskäytävässä on remontoitavaa levinneen savun vuoksi. Siksi on tärkeää havaita palovaara ajoissa. Palovaroittimen lahjoittamalla olet parantamassa lähipiirisi turvallisuutta.

Lahjoitetut palovaroittimet jakaa eteenpäin Operaatio Ruokakassi.

– Palovaroittimia on jaossa Vähävaraisten itsenäisyyspäiväjuhlassa Tuomiokirkontorilla. Jakamisesta saatiin viime vuonna hyvää palautetta. Moni palovaroittimen saanut kertoi, että kotona oleva laite ei toimi, mutta rahat vain eivät riitä edes uuteen paristoon. Ihmiset olivat huolissaan turvallisuudestaan, vaikka eivät omin varoin ole voineet siitä huolehtia, kertoo toiminnanjohtaja Jari Niemelä Operaatio Ruokakassista.

Palovaroittimen lahjoittaminen on helppoa.

– Palovaroittimen voit ostaa mistä tahansa Prismasta ja toimittaa sen Myllyn tai Itäharjun Prisman neuvontaan. Me toimitamme varoittimet eteenpäin tapahtuman järjestävälle Operaatio Ruokakassille, sanoo Prisma-johtaja Ville Ämmälä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa