Julkaistu 20.11.2019 0          
NIMITYKSIÄ

Jari Rastas Puolan pääkonsuliksi

Priima-yhtiöiden perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jari Rastas on nimitetty Puolan kunniapääkonsuliksi. Turkulainen Rastas on toiminut Puolan kunniakonsulina vuodesta 1999 lähtien.

Jari Rastas on aloittanut toiminnan Puolassa vuonna 1990. Aluksi Rastas toimi Finpron edeltäjän, Suomen Ulkomaankauppaliiton yhteisvientihankkeen johtajana Puolassa ja Saksassa, mistä merkittävimpinä tuloksina syntyivät Viking-asuinalueet Varsovaan Paavo Nurmen katuineen sekä lukuisia päiväkoti- ja muita kohteita Saksaan.

Hän on ollut työstämässä myös useiden yritysten kuten Lohja Ruduksen etabloitumista Puolaan. Hän osakkaana suomalaisessa lämpötekniikkayhtiö Gebwellissä, jolla on Puolassa merkittävä markkinaosuus ja lämmönsiirrintehdas Gdyniassa.

Turun WTC:llä pidetyssä tilaisuudessa Puolan suurlähettiläs Piotr Rychlik totesi Rastaan työskennelleen pitkään Suomen ja Puolan ja erityisesti Pomeranian ja Varsinais-Suomen maakuntien yhteistyön hyväksi. Hän on ollut luomassa Wizzairin Gdansk-Turku -lentoyhteyttä ja rakentanut kontakteja viranomaisten ja yrityselämän välille. Uusimpia aikaansaannoksia on Gdynian ja Turun satamien äskettäin solmittu yhteistyösopimus.

Samassa tilaisuudessa Rastaalle luovutettiin Puolan presidentti Andrzej Dudan myöntämä Puolan valtion Upseeriristi.

Minna Arve kiitti Puolan ulkoministeriötä siitä, että kunniapääkonsulaatti tuli Turkuun.

Jari Rastas toimii myös Turun WTC:n puheenjohtajana sekä Suomen konsulikunnan hallituksen jäsenenä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Juuvannin merenrantamökit

Viliskerintie 27, Kustavi

www.juuvanni.fi

Tule kokemaan aito saaristolaistunnelma Juuvannin merenrantamökeissä Kustavin Vartsalassa. Varattavissa hirsimökkejä lyhyt- ja pitempiaikaiseen käyttöön ympäri vuoden. Perinteisen saunomisen ja rentoutumisen lisäksi voit halutessasi tutustua lähiympäristöön omalla autolla, polkupyörällä tai vaikkapa vuokraamalla kanootin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa