Julkaistu 28.11.2019 0          

Poistoalle Työturvallisuusteko 2019 Varsinais-Suomessa -tunnustus

Tänään tuplasti tunnustuksia saanut yrittäjä Niina Kesti esittelee suojanaamaaria. Arkistokuva: Heidi Pelander.

Varsinais-Suomen Yrittäjät ja LähiTapiola Varsinais-Suomi palkitsivat Poistoa Oy:n Työturvallisuusteko 2019 Varsinais-Suomessa -palkinnolla. Raati kiittelee yrityksen menestyksekästä ennaltaehkäisevää työturvallisuustoimintaa.

Poistoa Oy on homesiivouksiin erikoistunut turkulainen, yli sata henkeä työllistävä siivousalan yritys. Palkinto luovutettiin yrittäjä Niina Kestille torstai-iltana 28.11. Varsinais-Suomen Yrittäjien vuosikokouksen yhteydessä Turussa. Kesti kertoo olevansa palkinnosta iloinen ja kiitollinen.

– Työturvallisuus on ehdottomasti tiimityötä, johon meillä osallistuu jokainen työntekijä. Kiitänkin siis sekä raatia että kaikkia työntekijöitämme. Heidän ansiotaan on, että olemme voineet onnistua työturvallisuuteen liittyvissä asioissa näin hienosti. Työturvallisuudesta huolehtiminen on aito tapa välittää sekä tehdä hyvä ja turvallinen työpaikka kaikille työntekijöille. Palkinto on tunnustus koko alalle ja lisää työntekijöiden oman työn arvostusta, Niina Kesti kommentoi LähiTapiola Varsinais-Suomen tiloissa Turussa pidetyssä palkitsemistilaisuudessa.

Palkinnon vastaanottivat Kestin lisäksi Poistoa Oy:n toimitusjohtaja Vesa Virtanen ja kehittämisvastaava Aleksi Kautto.

Valinnan tehneen raadin mukaan Poistoa Oy on tehnyt pitkäjänteisesti tapaturmia vähentävää ennakoivaa työtä. Hyviä esimerkkejä ennakoinnista ovat henkilösuojainten käyttö töissä, joissa määräykset eivät niitä edellytä ja säännöllinen ”läheltä piti”-tilanteiden läpikäyminen ja niistä oppiminen henkilöstön kanssa.

– Poistoan ennakoiva asenne näkyy alalle poikkeuksellisen alhaisena tapaturmatilastona. Asioihin voi siis vaikuttaa itse, kyseessä eivät yleensä itse asiassa ole kovinkaan vaikeat toimenpiteet. Osa työtapaturmista on vältettävissä ja tätä kautta sekä inhimillisiä vaurioita että yrityksen kuluja on mahdollista oikeasti vähentää ja ehkäistä, LähiTapiola Varsinais-Suomen liiketoimintajohtaja Raimo Rytö toteaa.

Yrittäjän päivänä 5.9. käynnistyneeseen kilpailuun otettiin vastaan ilmiantoja ja ilmoittautumisia. Valinnan ehdokkaiden joukosta tehneeseen raatiin kuuluivat Raimo Rytö, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter sekä Suomen Turvakauppa Oy:n toimitusjohtaja Jani Rämänen. Poistoa Oy palkittiin 500 euron arvoisella lahjakortilla kaarinalaiseen Suomen Turvakauppaan.

– LähiTapiola Varsinais-Suomi ja Varsinais-Suomen Yrittäjät tekevät yhteistyötä monin eri tavoin. Tänä vuonna päätimme herättää keskustelua työturvallisuudesta ja toteuttaa yhdessä Suomen Turvakauppa Oy:n kanssa työturvallisuuteen liittyvän kisan. Kisaan osallistui useita hyviä yrityksiä. Poistoa Oy nousi kisan voittajaksi selkeiden konkreettisten ja tuloksellisten työturvallisuustekojen vuoksi, Hanna Munter kertoo.

Niina Kestille Kiinteistötyönantajat ry:n kultainen ansiomerkki

Niina Kesti sai samana päivänä myös Kiinteistötyönantajat ry:n kultaisen ansiomerkin, joka myönnetään poikkeuksellisen ansiokkaasta tai pitkäaikaisesta toiminnasta alan hyväksi.

– Kiinteistötyönantajat ry haluaa kultaisella ansiomerkillä osoittaa tunnustusta kiinteistöpalvelualan hyväksi tehdystä arvokkaasta työstä. Niina Kesti on tehnyt ansiokasta ja uraauurtavaa työtä puhtaan sisäilman ja homeasioiden parissa, perustelee liiton toimitusjohtaja Pia Gramén.

Kesti toivoo tunnustusten lisäävän puhtausalan arvostusta ja tietoisuutta yhteiskunnassa entisestään. Hän uskoo alan kasvunäkymien jatkuvan, sillä sisäilmakysymykset ovat erittäin ajankohtaisia koko maassa. Yrittäjä korostaa siivoustyön merkitystä.

– Tuntuu ihan huikealta, kaksi palkintoa samana päivänä. Perinteisesti puhtausalaa ei ole palkittu tällaisilla foorumeilla. Palkinnot ovat tunnustuksia koko alalle ja ne lisäävät työntekijöiden oman työn arvostusta, Niina Kesti iloitsee.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Autovuokraamo Lempinen St1 Stålarminkatu

Autovuokraamo Lempinen St1 Stålarminkatu

Autojen pesut, Autojen puhdistuspalvelut, Autojen ruosteen estokäsittely, Autovuokrausta, Kahviloita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Linna

Linnankatu 80, Turku

www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat

Ainutlaatuisen historiallinen juhla- ja kokousmiljöö, jossa monipuolisia yksittäisiä tiloja 10-250 hengelle. Linnassa myös 120 hengen kokoustila, jossa täydellinen AV –tekniikka kiinteänä. Juhlatiloissa voidaan järjestää tilaisuuksia jopa yli 500 hengelle. Tutustu kokous- ja juhlatiloihin www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat. Tilavarauksista ja tarjoilusta vastaa Fazer Food Co meeting & events / Juhana Herttuan Kellari. Tiedustelut ja varaukset puh. 020 729 6905.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa