Julkaistu 29.11.2019 0          

Tähtiteko etsii vuoden vaikuttavinta elintarviketekoa

Vuoden suomalainen elintarvike -kilpailu on uudistunut ja on nyt Tähtiteko. Kilpailussa palkitaan vuosittain elintarvikealan vaikuttavin positiivinen teko. Palkintoraadin puheenjohtajana toimii maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1988. Kilpailu perustettiin, jotta "suomalaisen elintarviketeollisuuden maine kasvaisi ja tuoteuutuudet sekä innovaatiot saisivat ansaitsemaansa julkisuutta". Vuosina 2000–2004 kilpailu toimi nimillä Vuoden Tähtituote ja Tähtituote.

Nyt Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu on uudistunut ja palaa takaisin nimellä Tähtiteko. Kilpailu julkistettiin tänään Elintarviketeollisuusliiton syyskokouksessa Helsingissä.

Aiemmista vuosista poiketen Tähtiteko laajentaa kilpailun sektoria palkitsemalla elintarvikealalla vaikuttaneen teon. Teko voi olla ruoka- tai juomatuotteeseen liittyvä uusi tuoteinnovaatio, pakkaus, tutkimus tai julkaisu, markkinointikampanja tai muu elintarvikealaan liittyvä teko. Ehdolle voi asettaa vaikka henkilön, joka on vaikuttanut positiivisesti elintarvikealalla.

Tähtiteon tavoitteena on lisätä suomalaisen elintarvikealan tunnettuutta sekä tuoda esiin alan monipuolista osaamista ja edelläkävijyyttä.

– Halusimme laajentaa palkintoehdokkaiden sektoria niin, että ehdolle voi asettaa myös muita positiivisia elintarvikealaan liittyviä asioita kuin uutuustuotteita. Kilpailun avulla haluamme tuoda näkyviin alalla jatkuvasti tapahtuvaa kehitys- ja tutkimustyötä sekä uusia innovaatiota. Toki myös tuotteet ovat tervetulleita mukaan kisaan, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja sanoo.

Tähtiteko-kilpailun asiantuntijaraati muodostuu ruoka-alan vaikuttajista sekä kaupan alan ja Elintarviketeollisuusliiton edustajista. Raadin puheenjohtajana toimii maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Ilmoittautumisaika kilpailuun alkaa 2.12.2019 ja ehdokkaita voi ilmoittaa mukaan 1.3.2020 asti. Tämän jälkeen asiantuntijaraati tutustuu kilpailuun ilmoitettuihin tekoihin ja valitsee vähintään viisi finalistia. Finalistit esittelevät teot raadille kevään aikana.

Kilpailun voittaja julkistetaan alan suurimman koulutus- ja ajankohtaistapahtuman Elintarvikepäivän yhteydessä 12.5.2020 Finlandia-talolla. Voittaja palkitaan 10 000 eurolla.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Länsivankkurit Oy

Turun Länsivankkurit Oy

Matkailuajoneuvojen huolto, tarvikkeet ja varaosat, Matkailuajoneuvojen myynti, Matkailuautoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa