Julkaistu 29.11.2019 0          

Linnanniemelle haetaan monipuolisia kehittämisideoita

Turun kaupunginhallitukselle esitetään 2.12.2019, että Linnanniemen alueen kehittämiseksi järjestetään kansainvälinen ideakilpailu. Esityksen mukaisesti kilpailu käynnistyy tammikuussa 2020.

Avoimella kilpailulla haetaan suunnitelmaa Turun linnan ympäristön ja Aurajokisuun länsirannan kattavan Linnanniemen alueen kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.

Alueen ainutlaatuinen historia ja merellisyys ovat merkittäviä alueen rakentamista ja julkisten kaupunkitilojen suunnittelua profiloivia tekijöitä. Tulevaisuuden Linnanniemi on ympärivuotisen kaupunkikulttuurin keskus, jossa voi kokea samanaikaisesti historian, meren ja maailman kauneimman saariston.

Linnanniemen alueen toteutuminen tavoitellun kaltaisena kaupunkikeitaana lisää Turun kaupungin ja sen merenranta-alueiden vetovoimaa niin asukkaille, yrityksille kuin matkailijoille. Alueen kehittämisessä ovat keskeisessä roolissa Turun linna, Forum Marinum ja tuleva Historian museo.

Kaupunginhallitus päätti Historian museon sijaintipaikaksi linnan ympäristön toukokuussa 2019. Linnanniemen välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös Ferry Terminal Turku -yhteisterminaalin alue, jonka asemakaavoitus käynnistettiin kesäkuussa 2019 ja jonka tarpeet otetaan huomioon Linnanniemen suunnittelussa.

Linnanniemen kilpailutöiden arvostelussa kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, että ehdotus on kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen, toiminnallisesti monipuolinen, kestävän kehityksen periaatteet huomioiva sekä teknistaloudellisesti toteuttamiskelpoinen. Ideakilpailun arvostelua varten esitetään nimettäväksi 11-jäseninen palkintolautakunta. Kevään aikana saadut kilpailuehdotukset asetetaan myös julkisesti nähtäville ja kaupunkilaisten kommentoitavaksi.

Kaupunginhallitukselle esitettävät Linnanniemen kehittämisen tavoitteet pohjautuvat Turun kaupunkistrategian ja Keskustan kehittämisen kärkihankkeen sisältöihin sekä laajaan vuoropuheluun alueen toimijoiden, sidosryhmien ja kaupunkilaisten kanssa. Linnanniemen strategisen maankäytön hankkeen tavoitteista on päätetty kaupunkikehitysjaostossa 7.10.2019.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Camp Consulting

Camp Consulting

Konsultointi, Myyntivalmennus, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa