Julkaistu 11.12.2019 0          
VSY 2019/12 LUKUVINKKI

YES-kummi on käytännön esimerkki yrittäjyydestä

Kummitäti. Katri Mustonen ryhtyi mielellään YES-kummiksi ja rohkaisee muitakin yrittäjiä lähtemään toimintaan mukaan.

Katri Mustonen löysi YES-verkoston netistä ja kiinnostui saman tien.

- Työskentelin aikaisemmin muun muassa koulunkäynninohjaajana ja YES-kummina voin käyttää tätä hyödykseni.

Tähän mennessä Mustonen on vieraillut kerran Liedon Loukinaisten koulussa jonka YES-kummi hän on. Mustonen pyysi mukaansa muutamia muita yrittäjiä ja ryhmä vietti koulussa koko päivän.

- Pidimme YES-tunnin viidelle luokalle, kolmosista kuudesluokkalaisiin. Päivä oli tosi antoisa ja joka tunnilla aika tuntui loppuvan kesken. Kerroimme ensin omaa yrittäjätarinaamme ja sen jälkeen oppilaat saivat miettiä oman yrityksen perustamista. Sieltä tuli tosi hienoja ja perusteellisia esityksiä, Mustonen kertoo.

Mustonen on työskennellyt sivutoimisena yrittäjänä kymmenen vuotta. Tänä vuonna hänestä tuli päätoiminen yrittäjä, kun yritystekstiilejä painava Kamus aloitti toimintansa. Avantin teollisuusalueella majaansa pitävä yritys tekee painatuksia mm. t-paitoihin, pipoihin ja kangaskasseihin, korjaa ja uudistaa työvaatteita, brodeeraa ja toimittaa yrityslahjoja. Toisilta yrittäjiltä saatu tuki oli ratkaisevan tärkeää sille, että Mustonen uskalsi lähteä yrittämään täysillä.

- Monet yrittäjät rohkaisivat minua, että lähde vaan, kyllä sinä pärjäät. Vasta sitten aloin itsekin ajatella, että voisin olla päätoiminen yrittäjä. Kun toiset uskovat sinuun, alat itsekin uskoa.

Oma positiivinen kokemus esimerkin ja rohkaisun voimasta on vaikuttanut myös Mustosen haluun toimia YES-kummina. Hän haluaa tehdä kouluvierailuja myös jatkossa ja rohkaisee muita yrittäjiä lähtemään kummeiksi.

- Siihen voi käyttää aikaa ihan sen mukaan, mikä itselle ja tietysti kouluille parhaiten sopii.

Loukinaisten koulun rehtori Pekka Vasara pitää tärkeänä, että koululla on suhteita yritysmaailmaan.

- Ystävien kanssa on aina helpompaa toimia, hän sanoo.

Koululla vierailevat yrittäjät tuovat oppilaille käytännön esimerkkejä siitä maailmasta, jossa aikuiset elävät.

- Meillä on esimerkiksi ollut pikku yrittäjät nyt toista vuotta valinnaisaineena. Oli hauska kuulla, miten oikeat yrittäjät käyttivät samaa termistöä kuin me täällä koulussa kun he puhuivat omasta työstään.

Vasaran mukaan koulun yrittäjyyskasvatus tähtää ennen muuta yrittäjämäisen toimintatavan oppimiseen, yritteliäisyyteen, sinnikkyyteen ja ahkeruuteen.

- Yrittäjyyskasvatus tukee kaikkia hyvän koululaisen ominaisuuksia.

Lue lisää Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden joulukuun numerosta, jossa teemoina muun muassa Kauppa, Palkitut yritykset, Yrittäjyyskasvatus ja Nuoret Yrittäjät. Näköislehti löytyy lehden nettiarkistosta alla olevasta linkistä.

pirkko.varjo@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa