Julkaistu 11.12.2019 0          
NUORTEN YRITTÄJIEN KOLUMNI

Suomi - mahdollisuuksien maa

SLUSH oli taas tänä vuonna isompi kuin koskaan ennen. Kymmenessä vuodessa siitä onkin kasvanut Euroopan merkittävin startup-tapahtuma. Koko tapahtuman kasvun ovat mahdollistaneet Aalto ES, yhdessä tekemisen ja oppimisen kulttuuri sekä vapaaehtoistyö. Ne ovat kuin vientituote aurinkoisesta Piilaaksosta toimitettuna Pohjoismaiden pimeimpään nurkkaan, sinne missä ”aurinko ei paista”.

Aalto ES:n taustalla vaikuttavat sen entiset opiskelijat ja nykyiset yrittäjät, kuten Miki Kuusi, Linda Liukas ja Risto Ovaskainen. He ja startup-kentässä pidemmän aikaa viihtyneet tietävät, että SLUSH ei ole enää vain kaksi päivää Messukeskuksessa vaan kokonainen viikko Helsingissä, jolloin kaupunki täyttyy Piilaakson sijoittajista, eurooppalaisista startup-yrittäjistä, suomalaisista yritysjohtajista ja opiskelijoista. Tavoitteena on auttaa ja luoda seuraavia uraauurtavia yrittäjiä ja yrityksiä.

Tämän vuoden SLUSHissa Aalto Yliopisto ja Reaktor julkaisivat ilmaisen Starting up -verkkokurssin, jossa voi opiskella aloittavan yrittäjyyden perusteita. Kuka tahansa voi opiskella yrittäjyyttä missä tahansa ja milloin tahansa. Kurssikokonaisuus on luonnollisesti tarkoitus viedä SLUSHin tavoin myös kansainvälisille markkinoille. Tätä varten on koottu suomalaisten yritysten ja kansainvälisten yliopistojen yhteistyöverkosto.

Turun alueella toimiva yrittäjyysyhteisö Boost Turku teki tänä syksynä tutustumisretken Piilaaksoon ja haki ideoita, verkostoja ja oivalluksia siitä, miten se tulevaisuudessa pystyy kehittämään toimintaansa ja yhteisöään muun muassa Startup Journey -yrittäjyyskiihdyttämön sekä SparkUp- ja Boost Academy -työyhteisötilojen kautta.

Isoin oppi itselleni vuodentakaisesta Turun yliopiston mahdollistamasta StartupLifers-työharjoittelusta Piilaaksossa oli kulttuurin ja oikean asenteen omaksuminen. Eritoten nuorten yrittäjien ja opiskelijoiden on osattava löytää oma intohimo, viesti, tiimi, asiakaskunta ja verkosto tästä mahdollisuuksien maasta.

Kun olen tehnyt vuoden tiivistä yhteistyötä Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien kanssa, olen huomannut, että alueellamme on upeita, osaavia ja pitkän ajan sekä toisen sukupolven yrittäjiä, jotka ovat löytäneet oman intohimonsa. Toivon heidän entistä enemmän jakavan osaamistaan ja verkostoaan eteenpäin nuorille, vaikka jo ensi vuoden elokuun viidennessä SHIFTissä.

Sini Toivonen
Boost Turku hallituksen ja V-S Nuorten Yrittäjien toimikunnan jäsen

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa