Julkaistu 02.12.2019 0          

Naantalille kunniamaininta Wellbeing EDEN in Finland 2019 -kilpailussa

Naantalille sai kunniamainninnan Wellbeing EDEN in Finland 2019 -kilpailussa. Wellbeing in Finland 2019 kilpailun voitti Western Lakeland – Sustainable Blue and Green Caring at the Heart of Lakeland. Muut kunniamaininnan saajat ovat Wellbeing Karelia Pohjois-Karjalasta sekä Sauna Tour Kuusamo-Lapland.

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson jakoi palkinnot työ- ja elinkeinoministeriön ja Visit Finlandin järjestämässä matkailuseminaarissa Helsingissä 29.11.

Palkinnoista päätti hyvinvoinnin ja matkailun asiantuntijoista koostunut arviointiryhmä.

Naantalin verkoston otsikko kuului ”Step into Naantali Archipelago and slow down your pulse – from experience culture to living culture” ja kunniamaininnan perustelut kuuluivat:

Naantalilla on vuosisatoja pitkät perinteet suomalaisena hyvinvointimatkailukohteena. Nykypäivänä kohde on monipuolinen ja sen ympärivuotisuuteen panostetaan. Saaristo ja meri, muumit ja hyvinvointi on määritelty Naantalin alueen tärkeimmiksi matkailun vetovoimatekijöiksi. Näiden lisäksi myös suomalaisuus ja perinteet näkyvät tuotteissa hyvin. Matkailun kehittämisessä hyvinvointiteema on valittu strategiseksi painopisteeksi. Hyvinvointia ajatellaan myös taiteen ja musiikin, sekä kulttuuristen elementtien näkökulmasta. Tulossa olevat uudet investointisuunnitelmat alueen matkailu- ja hyvinvointitoiminnan kehittämiseksi ovat positiivisia signaaleja kiristyvässä kilpailussa.

- Lähdimme verkostomme kanssa voittamaan, mutta hopeasija eli 1. kunniamainintakin tuntuu nyt hyvältä. Kilpailimme kovatasoisessa kilpailussa upeiden verkostojen ja tuotteiden kanssa, joten työ hyvinvoinnin ja kestävän matkailun parissa jatkuu entistä tehokkaammin, iloitsee Visit Naantalin toimitusjohtaja Tarja Rautiainen.

Mukana Naantalin verkostossa ovat Kuppari-Hanna, Herrankukkaro, Happy Finn, Naantalin Kylpylä, Kultaranta Resort ja Muumimaailma.

Suomen kansalliseen kilpailuun osallistui 17 hyvinvointimatkailuverkostoa eri puolilta Suomea.

Toiminnan tuli perustua vähintään neljän organisaation verkostoihin, jotka tarjoavat suomalaisiin vahvuuksiin perustuvia hyvinvointi- ja matkailupalveluja ja kokemuksia kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

- Maailmalla vahvasti kasvava hyvinvointipalvelujen kysyntä luo meille mahdollisuuksia houkutella uusia kohderyhmiä Suomeen ympärivuotisesti. Suomen näkyvyys EDEN-verkostossa edistää myös tavoitettamme kasvattaa ulkomaisten yöpymisten määrää ja lisätä matkailuvientiä, toteaa työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson.

- Kestävän ja vastuullisen matkailun merkitys on noussut keskusteluihin entistä enemmän. Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys ekologisen kestävyyden rinnalla ovat olleet eurooppalaisen EDEN-verkoston kulmakiviä jo viime vuosikymmeneltä asti. Nyt niiden merkitys konkretisoituu matkailijoiden valinnoissa entistä enemmän. Tämänkin kilpailun palkituista yrityksistä monet ovat olleet alueensa edelläkävijöitä vastuullisen matkailun edistämisessä. Tähän keskusteluun vastaamme mm. pilotoimalla Sustainable Travel Finland -ohjelmaa, taustoittaa Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkunen.

Wellbeing EDEN in Finland -kilpailun järjestivät työ- ja elinkeinoministeriö ja Business Finlandin Visit Finland -yksikkö.

Kilpailu oli osa Euroopan komission European Destinations of Excellence -kilpailua, joka on järjestetty vuodesta 2007 alkaen.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Länsivankkurit Oy

Turun Länsivankkurit Oy

Matkailuajoneuvojen huolto, tarvikkeet ja varaosat, Matkailuajoneuvojen myynti, Matkailuautoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Salo IoT Campus

Joensuunkatu 7, Salo

www.saloiotcampus.fi

Kokoustiloja aina muutaman hengen neuvotteluhuoneista 170-paikkaiseen auditorioon. Kokoustarjoilut samalla tilauksella. Nykyaikainen kokoustekniikka ja palvelut saman katon alla. Tutustu kampukseen ja kokoustiloihin www.fazerfoods.asio.fi/onlinekalenteri/fazerfoods/guest.php?kt=tila&laji=Kokoustilat&sys_id=saloiot

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa