Julkaistu 02.12.2019 0          

Flavorian innovatiivinen tutkimusympäristö PRO-finaaliin

Turun yliopiston kehittämä Flavoria®-tutkimusalusta on selvittänyt tiensä arvostetun PRO-kilpailun finaaliin. Uraauurtava ravintolakonsepti tuottaa tutkimustietoa eri alojen hyödynnettäväksi.

Turussa Medisiina D:ssä sijaitsevan Flavoria-lounasravintolan Flavoria-ruokalinjasto on selvittänyt tiensä horeca-alan arvostetun PRO2020-kilpailun finaaliin. Tiedettä, vastuullisuutta ja käyttäjälähtöisyyttä yhdistelevän Flavorian älykäs ruokalinjasto on yksi kolmesta finalistista innovaatioiden sarjassa.

– Olemme erittäin ylpeitä, että saamme olla mukana tässä upeassa konseptissa. Olemme oppineet valtavasti siitä, mitä nykyteknologialla pystytään tutkimaan ja siten edistämään kestävää kehitystä. PRO-finaaliin pääseminen on hieno tilaisuus kertoa tästä muillekin alan ihmisille ja vaikuttaa siten myönteisesti koko alan kehitykseen, kertoo Sodexon aluevastaava Minna Karjalainen.

Turun yliopiston tosielämän tutkimuslaboratorio Flavoria lanseerattiin viime keväänä. Flavoria toimii Sodexon lounasravintolassa, jossa yliopisto kerää dataa kuluttajien ruokailutottumuksista. Konseptin ytimessä on Flavoria-ruokalinjasto, joka punnitsee tarjottimelle kerätyn annoksen ja laskee sen sisältämät ravintoarvot ja lopuksi kuluttajan jättämän biojätteen määrän. Ruokailijoiden valinnoista kerättyä tutkimustietoa hyödynnetään muun muassa uusien vastuullisten tuote-, palvelu- ja ravintolaratkaisujen kehitystyössä.

Toimijoita yhteen monitieteisesti

Flavorian rakentamisprojekti on ollut innovatiivinen ja osallistava. Suunnittelu tehtiin käyttäjälähtöisesti kolme kohderyhmää eli tutkijat, yritykset ja kuluttajat huomioiden. Samoin rakentamiseen tarvittiin osaamista yliopiston eri tiedekunnista, kymmenen yritystä sekä reilut 400 käyttäjätestaajakuluttajaa, jotka toivat osaamisensa kokonaisuuden suunnitteluun ja toteutukseen. Mukana kokonaisuutta rakentamassa ovat olleet Turun yliopisto, Fujitsu Oy, Innogiant Oy, Vincit Oy, Granlund Oy, Helvar Oy, Elomatic Oy, SYK OY, Sodexo Oy, Turku AMK ja Business Finland Oy.

Flavorian tutkimustoimintaa kehittää viidestä tiedekunnasta ja Brahea-keskuksesta koostuva tieteellinen johtoryhmä. Heidän tavoitteenaan on alustan tutkimusyhteistyön kehittäminen sekä kansallisella että kansanvälisellä tasolla. Yrityksille palvelututkimuksia Flavoria-alustalta tarjoaa Aistila Oy. Nopeat ja joustavat palvelukokonaisuudet on rakennettu ja pilotoitu yhdessä yritysten kanssa.

– Uskomme yliopistolla, että tutkimuksen monitieteisyys, entistä tiiviimpi yhteistyö elinkeinoelämän kanssa sekä syvällinen kuluttajaymmärrys ovat avaimia uuteen kestävään kehitykseen. Uuden tutkimustiedon kautta avautuvat liiketoimintamahdollisuudet sekä testatun teknologian monistaminen ovat Flavorian tulevaisuuden mahdollisuuksia. Saatu finaaliehdokkuus vahvistaa suunnitelmiamme, näkee tutkimusalustan konseptista vastaava kehityspäällikkö Mari Norrdal Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksesta.

PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 15 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet. Voittajat julkistetaan PRO-gaalassa, joka järjestetään Finlandia-talolla Helsingissä 30.1.2020. Ehdokkaiden tueksi voi esittää palkitsemisperusteluja 15.12. asti kilpailun nettisivuilla.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Rockfun Promotions & Agency Oy

Rockfun Promotions & Agency Oy

Juontajapalvelut, Konsultointipalveluja, Mainosspiikkaus, Mediatoimistoja, Ohjelmatoimistoja, Promootiopalvelut, Viestintätoimistoja, Äänimainontaa

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 4, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa