Julkaistu 02.12.2019 0          

Turussa design-laukkuja sukelluspukujen ylijäämästä

Kuvassa vas. Anna Kytövuori, Vilma Piironen, Moona Haapala ja Evi Oivanen. Kuva: Eeli Savolainen.

Turun yliopiston poikkitieteelliseltä kurssilta alkunsa saanut yritys, Cuitu Oy, lanseerasi ensimmäisen tuotteensa viime keskiviikkona. Eri aloja opiskelevat Cuidun perustajajäsenet Anna Kytövuori, Vilma Piironen, Moona Haapala ja Evi Oivanen tapasivat ensimmäisen kerran viime tammikuussa. Elokuussa naiset perustivat osakeyhtiön ja vain muutama kuukausi sen jälkeen he saattoivat ensimmäisen tuotteensa myyntiin.

Cuitu on muotibrändi, jossa yhdistyy design, teknologia ja vastuullisuus. Viime keskiviikkona lanseerattu tuote on unisex-laukku, joka on tehty sukellus- ja pelastuspukuja valmistavan paikallisen yrityksen, Ursuit Oy, leikkuuylijäämästä. Ylijäämätekstiilit ovat korkealaatuisia ja täysin uusia.

Cuidun laukussa ne saavat uuden elämän jätteeksi päätymisen sijaan. Laukun valmistus ja materiaalinkäsittely tapahtuu myös Turussa. Osa komponenteista, kuten hihna, vetoketju ja soljet, ovat peräisin Italiasta ja osa Ruotsista, koska Cuidun perustajille on tärkeää, että laukku on pääosin lähtöisin Euroopasta, ja että laukun alkuperä on hyvin jäljitettävissä. Laukusta löytyykin puhelimella skannattava nfc-siru, jonka takaa löytyy tietoa laukusta, hoito-ohjeet sekä aitoustodistus.

- Varmistaakseemme hyvät työolot ja korkean laadun myös kauempaa tulevien komponenttien osalta, vierailimme vetoketjutehtaalla Italiassa ja vakuutuimme todella heidän laadukkaasta työjäljestään. Milanossa testasimme myös, millaisen vastaanoton laukkumme sai ohikulkijoilta, ja siitä tykättiin. Vastuullisuusasiat ovat onneksi vähitellen kasvattamassa rooliaan myös muotimaailmassa, kauppatieteitä opiskeleva Anna Kytövuori pohtii.

Cuidun ensimmäinen laukku on nimeltään Curious, sillä Cuidun jäsenten mukaan se kuvastaa sitä mentaliteettia, jolla he ovat lähteneet tälle alalle.

- Haluamme nähdä mahdollisuuksia myös sellaisissa paikoissa ja materiaaleissa, joita ei perinteisesti ole otettu ehkä huomioon. Esimerkiksi kontakti pääraaka-aineeseemme löytyi paluulennolta Turkuun, kun samalle lennolle sattui eräs Ursuit Oy:n edustaja. Siinä vaiheessa emme vielä tienneet, että meidän yrityksillämme olisi mahdollisesti yhteistyötä, mutta sovimme yritysvierailusta ja tässä sitä nyt ollaan, muistelee oikeustieteitä opiskeleva Vilma Piironen.

Turusta lähtöisin oleva Turun ammattikorkeakoulun ja Lounais-Suomen Jätehuollon aloittama Telaketju-kokonaisuus edistää yhteistyötä tekstiilien kestävämmän tuotannon, käytön ja kierrätyksen vuoksi.

- Telaketjua on ollut inspiroivaa seurata ja olemme myös saaneet hyviä kontakteja sen kautta, kertoo kemian alan opiskelija Moona Haapala. Turun yrittäjyysyhteisö Boost taas edistää yrittäjähenkisiä kohtaamisia ja auttaa startupeja ideansa kehittämisessä muun muassa kesäisin järjestettävän Startup Journey -kiihdytysohjelman avulla. Myös Cuitu osallistui kesällä tähän ohjelmaan.

- Startup Journey oli meille erittäin tärkeä ja vauhdittava tekijä yrityksemme perustamiseksi, Cuidun designer ja toimitusjohtaja Evi Oivanen toteaa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa