Julkaistu 09.12.2019 0          

Kemiönsaaren nuori yrittäjä kaunistaa pihat

Palkintoa Proarborin Michael Ekholmille olivat jakamassa Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen ja Kemiönsaaren Yrittäjien puheenjohtaja Heidi Loukiainen.

Kemiönsaaren Yrittäjät valitsi Mikael Ekholmin keväällä 2019 vuoden nuoreksi yrittäjäksi. Hänet palkittiin viime viikolla Kemiönsaaren Yrittäjien 30-vuotisjuhlassa. Perusteluissa sanottiin muun muassa, että hän on omalla ahkeruudella ja ystävällisellä asiakaspalvelulla esimerkillinen toimija alueella.

- Yrittämisessä on hienoa se, että töitä voi tehdä joustavasti. Esimerkiksi pahimpina sadepäivinä ei välttämättä tarvitse tehdä töitä. Sen sijaan työskentelen usein myös viikonloppuna, kertoo Mikael Ekholm.

Television pihasuunnitteluaiheiset lifestyle-ohjelmat ovat ihastuttaneet yleisöä. Ohjelmissa nuutuneet ja rehevöityneet mökkipihat muuttuvat ammattilaisten käsissä viihtyisiksi ja kauniiksi. Ohjelmien suosio on ollut eduksi myös kemiönsaarelaiselle Mikael Ekholmille, jonka yritys Proarbor tekee viherrakennusta.

Suurin osa Proarborin asiakkaista on yksityishenkilöitä, ja enimmäkseen työkohteet ovat heidän kesämökeillään. Yrityksen toiminta-alue on noin 100 km säteellä Kemiönsaaresta.

- Olemme toki valmiita neuvottelemaan kohteista myös muualla Suomessa. Uskon, että pelkästään Kemiönsaaressa riittäisi töitä, mutta esimerkiksi tänä syksynä olemme työskennelleet myös Nauvossa ja Salossa. Olisi hienoa, jos kunta olisi aktiivisempi yrittäjien suuntaan ja pyytäisi tarjouksia paikallisilta yrittäjiltä, kun esimerkiksi joku kivetystyö on ajankohtainen, sanoo yrittäjä Mikael Ekholm.

Yrityksen tulevaisuus näyttää työntäyteiseltä. Varauskirja on ensi kesän osalta jo puolillaan. Talvella, jolloin viherrakentamisalalla on hiljaisempaa, yrittäjällä on aikaa myös lomailla.

- Teen talvisin jonkun verran lumen aurausta. Mielellään tekisin silloin myös puiden hoitoa, esimerkiksi omenapuiden tai kuusiaidan leikkausta, mutta usein ihmiset heräävät näihin hoitotoimenpiteisiin vasta keväällä, jolloin viherrakennuspuoli pitää minut kiireisenä.

Tärkeintä viherrakennuksessa on hyvä pohjatyö

Pohjatyöt ovat tärkein osuus pihan rakentamisessa ja korjaamisessa. Jos pohjatöitä ei tehdään huolellisesti, veden ja ravinteiden kulku häiriintyy ja korjattu piha ei säily pitkään kauniina.

- Aiemmin on ollut sellainen käytäntö, että maan alle on kaivettu kaikenlaisia ongelmajätteitä. Esimerkiksi jos maan alle on jätetty öljysäiliö siirryttäessä muun lämmitysmuodon käyttöön, niin ajan kuluessa öljysäiliö ruostuu ja vaikka se olisi täytetty soralla, niin jossain vaiheessa se aiheuttaa maan painumista. On siis tärkeää tehdä pohjatyöt huolella ja kaivaa kaikki mahdolliset roskat pois maan alta.

- Television pihasuunnitteluohjelmista voi saada sellaisen käsityksen, että työ on helppoa ja edullista. Mielestäni ohjelmissa pitäisi kertoa avoimesti hinnasta ja siitä, että pihan korjaus vie paljon aikaa. Kustannuksen suuruus tulee monelle yllätyksenä. Samoin se, että työ on fyysisesti raskasta ja edellyttää koneiden käyttöä.

Sujuvaa yhteistyötä

Proarbor saa paljon asiakkaita pihasuunnittelijoiden kautta.

- Teen säännöllisesti yhteistyötä VIVA Gardenin ja Pihasuunnittelu Hannele Holmbergin kanssa. He ovat todella hyviä ja ammattitaitoisia pihasuunnittelijoita. Hyvä suunnittelu on pihakorjauksessa tärkeää. Suunnittelijat tekevät pihakokonaisuudesta havainnekuvat, joiden mukaan me toteutamme työn. Tarvittaessa pihasuunnittelijat neuvovat auliisti koko projektin ajan.

Mikael Ekholm on yrityksensä ainut työntekijä, mutta hän käyttää säännöllisesti 2-3 aliurakoitsijaa.

- Pyrin etsimään sellaisia työkohteita, joissa on töitä kaikille aliurakoitsijoilleni, jotka ovat sitoutuneet työskentelemään kanssani.

Kemiönsaaren Yrittäjien 30-vuotisjuhlatunnelmia.

Proarbor kaunistaa pihat.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Toimistotuote Blue Sign Oy

Toimistotuote Blue Sign Oy

Kilpikaiverrus, Käyntikortit, Leimasimia, Mainostekstiilit, Nimineulat, Polttoleimasimet, Tarroja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

09/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 03.09.2020


Seuraa meitä somessa