Julkaistu 19.12.2019 0          
Ota peli- ja kelivaraa sekä ennakoi

Joululiikenne näkyy maanteillä, raiteilla sekä ilmassa

Talven liikenteen huippupiikki, joulunaika, näkyy Traffic Management Finlandin (TMFG) liikenteenohjauksessa etenkin maanteillä, raiteilla ja ilmatilassa. Liikennemäärät jakautuvat tänä jouluna kuitenkin pidemmälle ajanjaksolle arkipyhistä johtuen, mikä tasoittaa pahimpia jouluruuhkia. Lisääntyneeseen joululiikenteeseen on varauduttu niin tieliikennekeskuksissa, rautateiden liikenteenohjauksessa kuin lennonvarmistuksessakin. TMFG:n liikenteenohjauksen ja -hallinnan palvelut toimivat maalla, merellä ja ilmassa myös jouluna 24/7 -periaatteella.

Tieliikennekeskuksista ohjataan liikennettä läpi joulun, jossa maanteiden meno- ja paluuliikenne jaksottuu tänä vuonna normaalia pidemmälle aikavälille. Menoliikenteen vilkkaimmat päivät ovat pe 20.12., la 21.12. ja ma 23.12. Paluuliikennettä on eniten torstaina 26.12. sekä perjantaina 27.12.

- Joulunajan arkipyhät houkuttelevat tänä vuonna matkaajia pidennetyn joululoman viettoon. Maanteillä tämä näkyy ruuhkahuippujen tasaantumisena, kun meno- ja paluuliikenne jaksottuu useammalle päivälle. Omaa ajomatkaa suunnitellessa kannattaa siitä huolimatta varautua liikenteen ajoittaisiin jonoutumisiin ja keskinopeuksien alenemisiin. Ottaa kannattaa lisäksi peli- ja kelivaraa eli riittävästi tilaa ja aikaa toimia liikenteessä, kertoo yksikönpäällikkö Mika Jaatinen ITM Finlandin tieliikennekeskuksesta.

Tieliikennekeskuksen joulunajan liikenne-ennusteet löytyvät koottuna karttakuvan kanssa tmfg.fi -sivun uutisista. Lisäksi tietoa ajokeleistä, ruuhkista ja esimerkiksi tietöistä löytyy kootusti Traffic Management Finlandin liikennetilanne.tmfg.fi -sivuilta ja sen mobiilipuolen Liikennetilannesovelluksesta.

Katso myös ITM Finlandin joulunajan videot, joissa kerrotaan miltä tiepuolen joululiikenne näyttää tänä vuonna ja mitä joululiikenteeseen suuntaavan kannattaa ottaa huomioon.

Joululiikenne rautateillä: Katso juna-aikataulut etukäteen ja seuraa asemainfo.fi sekä junalähdöt -palveluita

Joulu on vilkasta aikaa myös junaliikenteessä. Tänä vuonna menoliikenne jakautuu usealle päivälle ja moni lähtee matkaan jo loppuviikosta tai tulevana joulunalusviikonloppuna. Joulun päivinä sekä kauko- että lähiliikenteessä ajetaan poikkeusaikataulujen mukaisesti.

Rautateillä liikenteen sujuvuuteen voivat vaikuttaa osaltaan myös talviset olosuhteet, erityisesti pöllyävä ja kinostava lumi sekä kova tuuli ja pakkanen. Talveen varautumiseen onkin yhdessä eri toimijoiden kanssa kiinnitetty erityistä huomiota.

- Rautatieliikenteenohjaus vastaa koko Suomen junaliikenteen turvallisesta kulusta myös joulun pyhinä. Keskuksissamme ohjataan liikennettä kaikkina vuorokauden aikoina. Turvallinen liikenne on kaiken keskiössä, kertoo operatiivinen johtaja Sanna Järvenpää Finraililta.

- Matkustajainformaatiopalveluja tuotetaan junaliikenteen matkustajille 24/7 -periaatteella. Normaali- ja häiriötilanteissa informaatiota jaetaan asemien ja laiturialueiden näytöillä sekä erillisillä kuulutuksilla. Lisäksi ajantasaista tietoa saa asemainfo.fi ja junalahdot.fi -palveluista, myös mobiilisti, kertoo johtaja Heidi Saarinen Finraililta.

Suomen pohjoisille lentoasemille suuntautuva joulun lentoliikenne on lähipäivinä vilkastumassa. Yhteistyö lennonjohdon, lentoasemien ja lentoyhtiöiden kesken on tiivistä ja joululiikenteessä on varauduttu myös talvisiin sääolosuhteisiin.

Viime vuoteen verrattuna joulukuun Lapin tilauslentojen määrä on jäämässä varausten perusteella viimevuotista pienemmäksi.

- Rovaniemellä suurimmat operaatiomäärät nähdään juuri ennen jouluaattoa edeltävinä päivinä su 22.12. ja ma 23.12. Lisäksi liikennettä on runsaasti tapaninpäivänä 26.12. sekä pe 27.12. Kittilässä joululiikenteen vilkkaimpia päiviä ovat puolestaan la 21.12. ja su 22.12. sekä to 26.12. Myös Suomen vilkkaimmalla lentoasemalla, Helsinki-Vantaalla, joulun liikenne on vilkkaimmillaan kyseisinä päivinä ja rauhoittuu joulunpyhien ajaksi, kertoo Suomen Lennonjohtokeskuksen johtaja Karri Hannula ANS Finlandilta.


-->

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

VTM-Datamove

VTM-Datamove

Atk-asennukset, atk-huolto, Atk-konsultointia, Atk-laitteet, varaosat, tarvikkeet, Atk-ohjelmistoja, sovelluksia, Atk-palveluja, Atk-verkkojärjestelmät ja ylläpito, Ict-Palvelut

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

12/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.12.2019


Seuraa meitä somessa