Julkaistu 23.12.2019 0          

Näin tunnistat vilpillisen toimijan

Rehellinen yritys voi tietämättään olla osallisena petollisessa liiketoiminnassa, jossa joku toimitusketjuun kuuluva pyrkii välttämään arvonlisäveron maksun. Osallisuus petokselliseen toimintaan voi kohdistua minkä kokoiseen yritykseen ja mihin toimialaan tahansa. Yrittäjän velvollisuus on selvittää kauppakumppanin verotuksellinen luotettavuus.

Rehellinen toimija ei joudu vastuuseen, mikäli on joutunut petolliseen toimitusketjuun tietämättään. Ehtona kuitenkin on, että yritys on toiminut vilpittömässä mielessä. Käytännössä tämä tarkoittaa normaalia huolellisuutta elinkeinotoiminnassa.

Verohallinto on tehnyt vinkkilistan siitä, miten vilpillinen toimija on helpompi tunnistaa.

- Väärinkäytösten ennalta estäminen on yhteinen asia. Katso vilpillisen toiminnan tunnusmerkit ja ota ne osaksi omaa rutiiniasi selvittää kauppakumppanisi verotuksellinen luotettavuus. Verohallinnon tavoitteena on edistää rehellisten toimijoiden kilpailuedellytyksiä puuttumalla epärehelliseen toimintaan, todetaan verohallinnosta.


-->

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

X-Index Oy

X-Index Oy

Toimitilamyyntiä, Toimitilavuokrausta

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tuorlan Majatalo

Tuorlantie 1 E, Kaarina

A 40-100, KP 5-25, R 80. Kokoukset, juhlat,yritystilaisuudet, luontoaktiviteetit, hostellimajoitus kauniissa kartanoympäristössä. Kauttamme myös Tuorlan tiedekeskuksen tilojen vuokraus.

Lue uusin näköislehtemme

12/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.12.2019


Seuraa meitä somessa