Julkaistu 07.01.2020 0          

Monipuolinen ohjelmisto täytti Turun Kaupunginteatterin katsomot

Vuosi 2019 oli Turun Kaupunginteatterille erinomainen. Katsojamäärissä mitattuna se oli menestynein 35:een vuoteen ja teatterin historian kymmenenneksi paras. Katsojia kävi esityksissä yhteensä 146 002.

- Vuosi oli tosiaan poikkeuksellinen. Viime vuonna kaikille kolmelle näyttämölle onnistuttiin löytämään laajaa yleisöä kiinnostavaa sisältöä. Menestysvuoden ohjelmistossa ei ollut yhtä selkeää vetonaulaa vuoden 2018 Taru sormusten herrasta -seikkailun tavoin, vaan kaikki tyylilajit vetivät katsojia tasapuolisesti, toteaa Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki.

Turun Kaupunginteatteri onnistui jälleen kasvattamaan katsojamääräänsä. Kasvua katsojamäärissä oli edelliseen vuoteen lähes 8000. Katsomoiden täyttöaste oli 79 %. Päänäyttämöllä syyskuussa ensi-iltansa saanut Broadway-musikaali Amélie pyöri syksyllä 96 % täyttöasteella ja sen näki kaikkiaan 18 639 katsojaa. Suosittu musikaali jatkaa ohjelmistossa kevään ajan. Emma Teatterissa nähty Turun Kaupunginteatterin kesäkomedia Heideken keräsi 22 984 katsojaa. Vuoden 2019 suosikkeja olivat myös Päänäyttämöllä nähdyt Komisario Palmun erehdys -murhamysteeri ja lisäesityksiä syksyyn saanut Näytelmä joka menee pieleen -komedia.

Vuoden 2019 katsotuimpia esityksiä Pienellä näyttämöllä olivat Katoava maa yli 9000 katsojalla ja syksyllä katsomot 100 %:sti täyttänyt, ohjelmistossa yhä jatkava Don Juan. Myös marraskuussa ensi-iltansa saanut Pukija-draama pyöri yli 90 % täyttöasteella.

Yleisötyö vakiinnutti paikkansa

Yleisötyö vakiintui kiinteäksi osaksi teatterin perustoimintaa ja esityksiin liittyvien lämpiötapahtumien määrä lisääntyi edeltäneen vuoden kymmenestä tapahtumasta lähes kolmeenkymmeneen. Esimerkiksi kuukausittaisten Teosavausten kävijämäärä kasvoi vuoden aikana tasaisesti. Lämpiön tapahtumiin osallistui vuoden aikana noin 4 500 henkilöä. Myös Teatteritalokierrokset kiinnostivat yleisöä ja vuoden aikana kulisseihin sukelsi oppaan johdolla lähes kaksi tuhatta kyläilijää.

Turun Kaupunginteatterin ja Fölin vuoden kestävä yhteistyökokeilu otettiin hyvin vastaan ja lippuyhteistyötä jatkettiin syyskauden alussa. Samalla teatterilippuun sisällytettiin bussilipun ohella myös narikkalippu.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

X-Index Oy

X-Index Oy

Toimitilamyyntiä, Toimitilavuokrausta

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Liedon Vanhalinna

Vanha Härkätie 111, Lieto

www.abocatering.fi

Viihtyisätja monipuoliset kokous- ja juhlatilat Linnavuoren kartanomiljöössä – historiaa, kulttuuria ja luontoa lähellä. Oheisohjelmaksi opastettuja kierroksia niin museonäyttelyissä kuin ulkoilupoluilla. Tilavuokraus ja tilausravintolapalvelut.

Lue uusin näköislehtemme

12/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.12.2019


Seuraa meitä somessa