Julkaistu 10.01.2020 0          
VSY 2019/12 LUKUVINKKI

Hoidettu talo ja piha vauhdittavat kauppaa

Perheyritys. Tero ja Mira Ahtinen luotsaavat yhdessä Maskun Vuoden yrittäjäksi valittua kiinteistövälitystä.

Hyväkuntoiset, hyvin hoidetut vanhemmat omakotitalot tekevät nyt kauppansa Turun lähikunnissa.

- Myös hyväkuntoisia uudehkoja omakotitaloja kysytään, samoin hyväkuntoisia rivi- ja kerrostalo- sekä sijoitusasuntoja, yrittäjä Tero Ahtinen kertoo.

Ahtisen yritys, Kiinteistö & Notariaatti Ahtinen Ky on Maskun Vuoden yrittäjä. Teron isä Simo Ahtinen perusti yrityksen 1992 ja sukupolvenvaihdos tehtiin -99. Yritys harjoittaa asuntojen ja kiinteistöjen myyntiä sekä jonkin verran vuokravälitystä. Yrityksessä työskentelevät Tero ja Mira Ahtinen ja sen toimialueena on Turku ja sen läntisen puolen kunnat.

- Työtilanne on koko ajan ollut hyvä. Kiinteistövälitysala muuttuu digitaalisempaan suuntaan, mutta uskomme, että ihmiskontakti tulee säilymään tärkeänä elämän isoissa hankinnoissa, Ahtinen sanoo.

Kiinnostavien myyntikohteiden kohdalla Ahtisen puheessa toistuu yksi sana: hyväkuntoinen. Viime aikoina on uutisoitu useaan kertaan miten vaikeaa omakotitalon myyminen haja-asutusalueelta voi olla. Auttaako hyvä kunto tässä kohtaa?

- Myyjien pitäisi keskittyä talon perusasioihin, kuten rakennusten kunnossapitoon, sen tekniikan kunnossapitoon ja piha-alueiden ylläpitoon. Huonosti hoidettu piha ja talon julkisivu saattavat jo riittää siihen, etteivät ostajat tule edes katsomaan. Ei kannata kerätä tavaraa nurkkiin - sisätiloissa minimalistinen on parempi kuin yltäkylläinen. Kuntotarkastus kannattaa tehdä etukäteen ainakin vanhemmissa kohteissa. Yhä useammat pankit haluavat kuntotarkastuksen ennen rahoituspäätöstä. -pv.

Lue lisää Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden joulukuun numerosta, jossa teemoina muun muassa Kauppa, Palkitut yritykset, Yrittäjyyskasvatus ja Nuoret Yrittäjät. Näköislehti löytyy lehden nettiarkistosta alla olevasta linkistä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Länsivankkurit Oy

Turun Länsivankkurit Oy

Matkailuajoneuvojen huolto, tarvikkeet ja varaosat, Matkailuajoneuvojen myynti, Matkailuautoja

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

12/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.12.2019


Seuraa meitä somessa