Julkaistu 09.01.2020 0          
HYVÄ TIETÄÄ

Vuoden 2020 verokortit voimaan helmikuun alussa

Verohallinto lähettää joulu-tammikuussa noin 4,8 miljoonalle suomalaiselle uuden verokortin vuodelle 2020. OmaVerossa kaikkien verokortit ovat olleet saatavilla joulukuun puolivälistä lähtien.

Verokortin vuosituloraja kannattaa tarkistaa. Valtaosalla suomalaisista veroprosentti on jo valmiiksi kohdallaan. Jos tuloraja on kuitenkin liian pieni tai tuloissa on tapahtunut isoja muutoksia, uuden verokortin voi tehdä helposti OmaVerossa. Muutosverokortin tekeminen palvelussa onnistuu koko vuoden ajan.

Usein kysyttyä verokorteista

Mitä veroprosenttia ja tulorajaa tammikuussa käytetään?

Tammikuussa 2020 maksettavaan palkkaan käytetään pääsääntöisesti vuoden 2019 verokorttia. Tuloraja kuitenkin nollautuu, eikä tammikuussa saatuja tuloja lasketa mukaan vuoden 2019 verokortin tulorajaan. Jos asiakas on tehnyt vuoden 2020 alusta voimaan tulleen muutosverokortin, käytetään sitä tammikuussakin.

Minulta pidätettiin joulukuussa palkasta veroa lisäprosentin mukaan. Mitä veroprosenttia tammikuussa käytetään?

Tammikuussa käytetään taas vuoden 2019 verokortin perusprosenttia.

Miksi tuloraja on liian pieni uudella verokortilla?

Verokortilla näkyvä tuloraja on laskettu 11 kuukaudelle, helmikuusta joulukuulle. Verokortin mukana tulevalta laskelmalta (päätös ennakkoperinnästä) näet koko vuoden tulorajan. Jos sekin on liian pieni tai suuri, tee uusi verokortti OmaVerossa.

Pitääkö minun toimittaa verokorttini itse työnantajalleni tai eläkkeen maksajalle?

Osa työnantajista saa verokortit suorasiirtona Verohallinnolta. Varmista asia omalta työnantajaltasi. Jos teet muutosverokortin, toimita se aina itse palkanmaksajalle. Eläkkeen maksajalle verokortti tarvitsee toimittaa vain kerran silloin, kun jäät eläkkeelle tai alat saada jotakin uutta eläkettä. Sen jälkeen verokortti toimitetaan eläkkeen maksajalle automaattisesti.

Milloin minun kannattaa tehdä muutosverokortti?

Tarkista verokortin mukana tulevalta laskelmalta koko vuoden tulorajasi. Jos tuloraja on sopiva, sinun ei tarvitse tehdä muutoksia verokorttiisi. Jos tuloraja on liian pieni tai suuri, tee uusi verokortti OmaVerossa. Jos vuoden aikana tuloihisi tai vähennyksiisi tulee merkittäviä muutoksia, voit tehdä uuden verokortin OmaVerossa milloin vain. Vero.fi -sivuilla olevalla verokorttilaskurilla voit laskea, tarvitseeko veroprosenttiasi muuttaa.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

12/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.12.2019


Seuraa meitä somessa