Julkaistu 10.01.2020 0          
NIMITYKSIÄ

Kari Vatanen Veritaksen sijoitusjohtajaksi

Veritas Eläkevakuutuksen uudeksi sijoitusjohtajaksi on valittu DI, FM Kari Vatanen. Vatanen siirtyy Veritakseen työeläkevakuutusyhtiö Varmasta, jossa hän on toiminut sijoitustoiminnon strategiaryhmästä ja allokaatiosta vastaavana johtajana. Aiemmin hän on työskennellyt riskienhallintajohtajana ja salkunhoitajana Varman sijoitustoiminnossa sekä kvantitatiivisena analyytikkona eri sijoitusorganisaatioissa.

Kari Vatanen aloittaa työnsä Veritaksen sijoitusjohtajana 1.3.2020. Koulutukseltaan Vatanen on teknillisen fysiikan diplomi-insinööri sekä teoreettisen filosofian maisteri. Lisäksi hän on suorittanut rahoitusalan kansainvälisen Chartered Financial Analyst (CFA) -tutkinnon sekä Financial Risk Manager (FRM) -tutkinnon. Vatanen on toiminut puhujana useissa kansainvälisissä kvantitatiivista sijoittamista ja johdannaisia käsittelevissä konferensseissa ja kirjoittanut artikkeleita systemaattisesta sijoittamisesta sekä sijoitusriskien hallinnasta.

- On vaikea kuvitella nykyistä jännittävämpää aikaa aloittaa työeläkeyhtiön sijoitusjohtajana, Kari Vatanen sanoo.

Talouskasvussa elämme syklin loppukautta. Takana on yli kymmenen vuoden nousu osakemarkkinoilla ja korot ovat laskeneet hyvin matalalle tasolle. Perinteisten omaisuusluokkien toteutuneet tuotot ovat olleet vahvoja jo useiden vuosien ajan, mutta tulevissa skenaarioissa riskit ovat tuotto-odotuksia suurempia.

- Kasvavat geopoliittiset jännitteet voivat purkautuessaan ajaa keskuspankkien voimakkaasti tukemat sijoitusmarkkinat samanaikaiseen syöksyyn, jossa riskin hajautusta ei enää löydy, Vatanen varoittaa.

- Tässä markkinaympäristössä instituutiosijoittajan ketteryys ja kyky päivittää sijoitususkomuksiaan voi vielä nousta arvoon arvaamattomaan, Vatanen analysoi.

Veritas eläkevakuutus hallinnoi noin 3,6 miljardin arvoista sijoitussalkkua. Yhtiön sijoitukset koostuvat korkosijoituksista, osakesijoituksista, kiinteistösijoituksista ja muista sijoituksista. Kiinteistösijoitusten pääpaino on Helsingin seudulla, mutta merkittäviä sijoituksia on myös muun muassa Turussa.

Veritaksen sijoitusjohtaja Niina Bergring siirtyi vuoden vaihteessa uuteen tehtävään, Aktia pankin varainhoidosta vastaavaksi johtajaksi.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Mediatoimisto Laulava Ovipumppu

Mediatoimisto Laulava Ovipumppu

Mediatoimistoja, Ulkomainontaa

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

12/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.12.2019


Seuraa meitä somessa