Julkaistu 05.02.2020 0          
Know Your Hoods laajenee Kaarinaan

Hoodit tutuiksi

Kaarina on palkittu asumisviihtyvyydestään ja yrittäjäystävällisyydestään. Hyvän maineen lisäksi uusia asukkaita houkutellaan nyt nykyaikaisella ja käyttäjälähtöisellä tavalla. Naapurustojen hakukone Know Your Hoods laajenee Kaarinaan. Palvelu lanseerataan juuri ennen Rakenna ja Sisusta -messuja.

Palvelu auttaa muuttajia etsimään itselleen yhdestä paikasta parhaan paikan asua ja samalla innostaa kaupunkilaisia tutustumaan oman kotikaupunkinsa monipuolisiin naapurustoihin ja niiden toinen toistaan mielenkiintoisempiin tarinoihin.

- Meille käyttäjä on keskiössä. Asuinpaikkaa hakeva voi valita itselleen tärkeimmät hakuehdot, kuten tarvittavat lähipalvelut, toiveet asuinympäristölle ja sopivan hintatason. Tämän jälkeen palvelu ehdottaa parhaiten sopivia naapurustoja ja käyttäjä pääsee tutustumaan alueisiin ja niiden todellisten asukkaiden tarinoihin. Yhdistämme hakukoneessa avointa dataa, paikallistuntemusta ja asukkaiden tarinoita, kertoo palvelua kehittävän Choose Your Future -yrityksen toimitusjohtaja Susanna Lahtinen.

Kehittäjä muuttaa kuukaudeksi Kaarinaan

Turussa pilotoitu palvelu on kasvattanut käyttäjiään ja saanut kunnilta innostunutta palautetta. Palvelun kehittämisestä vastaava Susanna Lahtinen haluaa varmistaa, että naapurustojen hakukone todella toimii niin kuin on tarkoitus.

- Olen käyttänyt hakukonettamme ahkerasti ja löytänyt Kaarinasta kaksi naapurustoa, joissa haluan asua. Hakuehtoina olivat muun muassa ”meren äärellä” ja ”pellon laidalla”. Hakutulosten innoittamana muutan Kaarinaan maaliskuun ajaksi kokeilemaan toisenlaista asumista. Naapuruston etsintää ja kokemuksia Kaarinasta voi seurata Know Your Hoodsin blogissa ja somessa, Susanna vinkkaa.

Kaarina jatkaa kasvun polulla

Kaarina on ollut aktiivisesti mukana alueen kuntien yhteisessä Töihin tänne! -kokonaisuudessa, jonka tavoitteena on houkutella uusia työntekijöitä Lounais-Suomeen. Know Your Hoods on pilotoitu osana Töihin tänne -hanketta. Kaarina tarjoaa monipuolista asumista vain kiven heiton päässä monista alueen työpaikoista.

– Know Your Hoodsin avulla potentiaaliset uudet asukkaat voivat löytää Kaarinan mielenkiintoiset naapurustot ja innostua muuttamaan alueelle. Kaarinan toiveesta palveluun kehitettiin uusi ominaisuus. Käyttäjät voivat tarkastella naapurustojen sivuilla myös myynnissä olevia tontteja, paikkatietopäällikkö Sami Kääriäinen.

Palvelun kehittäminen jatkuu

Palvelun on kehittänyt turkulainen startup-yritys Choose Your Future (CYF). Laajentaminen Turusta Kaarinaan on toteutettu yhteistyössä Kaarinan kaupungin ja Kaarinan Kehityksen kanssa. Verkkopalvelu on käytettävissä suomeksi ja englanniksi. Palvelussa on nyt 13 naapurustoa Kaarinasta ja 52 Turusta.

Palvelun tarkoituksena on laajentua pian myös muihin kuntiin ja lisätä hakuehtoja. Know Your Hoodsin tavoitteena on olla ensisijainen paikka, josta muuttajat hakevat tietoa. Varsinkin pienempiä kuntia ei välttämättä edes tunneta nimeltä, vaikka sopisivat täydellisesti muuttajan tarpeisiin.

CYF on kotoutumisen digitaalisia ratkaisuja tarjoava yritys, joka on voittanut muun muassa Facebookin järjestämän kotoutumista edistävän haasteen vuonna 2016 ja toteuttanut Turun yliopiston uusille opiskelijoille My Mobile Tutor -sovelluksen. Know Your Hoods -palvelun konsepti voitti Varsinais-Suomen liiton järjestämän innovaatiokilpailun, jossa haettiin alueen vetovoimaisuutta edistäviä ratkaisuja.

Lue lisää alueen kuulumisista tällä viikolla ilmestyvästä Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden tammi-helmikuun kaksoisnumerosta, jossa teemoina ovat muun muassa Kaarina, Lieto, Paimio ja Sauvo. Näköislehti löytyy Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden nettisivuilta alla olevasta linkistä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

03/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 18.03.2021


03-liite/2021Liite
to 18.03.2021


Seuraa meitä somessa