Julkaistu 11.02.2020 0          
Toimiva palovaroitin on ensisijaisen tärkeä

Majoitutko talvilomalla vuokramökissä? Tarkasta nämä asiat!

Hiihtokeskusten ympärillä sijaitsevat vuokramökit täyttyvät lomalaisista helmikuun lopun ja maaliskuun alun talvilomaviikoilla. Mökkien paloturvallisuudessa on suuria vaihteluita ja vaikka vastuu paloturvallisuudesta onkin vuokramökin omistajalla, majoittujankin pitää olla valppaana.

- On ensisijaisen tärkeää, että mökissä on toimiva palovaroitin jokaisessa kerroksessa ja lisäksi sieltä löytyy alkusammutusvälineet, sanoo Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön johtava asiantuntija Kari Telaranta.

- Kaikkien mökissä majoittuvien olisi hyvä perehtyä, miten mökin takka, sauna, kaasuhella, kuivauskaappi ja erilaiset sähkölaitteet toimivat. On tärkeää, että kaikki tietävät, miten mahdollisessa hätätilanteessa toimitaan ja miten mökistä poistutaan turvallisesti, Telaranta jatkaa.

- Oman mielenrauhan vuoksi vuokramökin palovaroittimien toiminta kannattaa kokeilla testinapista.

Valmisteilla paloturvallisuusohjeet mökkien vuokranantajille

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö laatii parhaillaan vuokramökkeihin ja Airbnb-asuntoihin liittyvää paloturvallisuusohjeistusta. Ohjeistus laaditaan kansainvälisessä yhteistyössä Belgian, Italian, Slovenian ja Turkin kanssa osana Euroopan palotorjuntaliittojen yhteisjärjestön CFPA Europen toimintaa.

Tavoitteena on tuottaa selkeä ohjeistus ja tarkistuslista lyhytaikaista majoitusta tarjoavien käyttöön. Sen avulla vuokranantaja varmistaa paloturvallisuuteen liittyvien perusasioiden toteutumisen.

Paloturvallisuuden perusasioita ovat riittävä määrä toimivia palovaroittimia, käytettävissä olevat alkusammutusvälineet, kuten käsisammutin ja sammutuspeite, sekä hätätilanteessa poistumisen varmistaminen sillä, että tiloista pääsee ulos asti ilman avainta ja varateiksi tarkoitetut ikkunat ovat esteettä avattavissa.

Vuokranantajille suunnatut paloturvallisuusohjeet valmistuvat myöhemmin tänä vuonna.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Raision Puulevy Oy

Raision Puulevy Oy

Puutavaraa, Rakennustarvikkeita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa