Julkaistu 11.02.2020 0          
Länsiranta täydentää Salon ydinkeskustan rientoja

Taiteiden Yä laajenee ja monikulttuuristuu

Salon ydinkeskustassa järjestetään torstaina 3. syyskuuta kolmannen kerran kaupunkilaisten oma kulttuuritapahtuma, Taiteiden Yä. Pääorganisaattorina toimii kulttuuriyhdistys EtnoSalo ry.

– Tällä kertaa laajennamme tapahtuma-aluetta ja otamme osittain käyttöömme Länsirannan muun muassa monikulttuurisuutta painottavien toimijoiden voimin. Meille monikulttuurisuus merkitsee suvaitsevaisuutta sekä erilaisuuden ja moninaisuuden hyväksymistä, EtnoSalon puheenjohtaja Sanna Jousi kuvailee.

Taiteiden Yän synnyttävät kymmenet eri kulttuuritoimijat Salon seudulta. Mukana on niin yhdistyksiä kuin yksittäisiä toimijoitakin – ja kaikki toivotetaan tervetulleiksi kirjavaan joukkoon.

– Ohjelmaa on jo nyt lupauduttu järjestämään eri puolilla kaupunkia Kulttuuritalo Villistä Elektroniikkamuseoon saakka. Aikaisempina vuosina mukana olleet toimijat ovat taas innolla mukana. Taiteiden Yä on todellakin yhdistänyt kulttuurin kenttää, Jousi iloitsee.

Tapahtuman teemaksi päätettiin yhdessä nostaa ekologisuus ja kierrätys. Huoli maapallon tulevaisuudesta on yhteinen.

– Ekomuotinäytös saa viime vuoden onnistuneen aloituksen jälkeen jatko-osan. Muotinäytöksessä esitellään kierrätysvaatteita ja eettisesti tuotetuista materiaaleista valmistettuja vaatteita paikallisilta valmistajilta. Samalla voi tutustua tekstiilien kiertotalouteen, lajitteluun ja uuteen tekstiilikehitykseen, ekomuotinäytöksen puuhanainen, tekstiilitaiteilija Helena Suni kertoo.

Hänen mukaansa Yässä otetaan kantaa muun muassa kannustamalla ihmisiä käyttämään enemmän lempivaatteitaan, sillä vaatteeseen syntyvä tunneside lisää sen käyttöikää. Se taas vähentää tekstiilihävikkiä.

Taiteiden Yänä kuka tahansa voi järjestää vaikka elämänsä ensimmäisen taidenäyttelyn, katuteatteriesityksen, tanssinäytöksen tai pysähtyä esiintymään kadunkulmiin tai puistoihin.

– Aloitamme Yän nostatukset jo kesäkuussa. Pop up -parkkipaikka on tempaus, jossa kulttuuriväki valtaa kerran viikossa tunnin ajaksi yhden parkkiruudun Salon ydinkeskustassa. Saamme oikein luvan kanssa touhuta siellä kaikkea hauskaa salolaisten ja matkailijoiden riemuksi, Sanna Jousi kuvailee.

Omasta parkkiruututunnistaan kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä EtnoSaloon.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Länsirannikon turvapalvelut Oy

Länsirannikon turvapalvelut Oy

Hälytysjärjestelmiä, Kulunvalvontajärjestelmät, Palohälytysjärjestelmiä, Palohälytyslaitteita, Varashälytinjärjestelmät, Videovalvontajärjestelmät

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Juuvannin merenrantamökit

Viliskerintie 27, Kustavi

www.juuvanni.fi

Tule kokemaan aito saaristolaistunnelma Juuvannin merenrantamökeissä Kustavin Vartsalassa. Varattavissa hirsimökkejä lyhyt- ja pitempiaikaiseen käyttöön ympäri vuoden. Perinteisen saunomisen ja rentoutumisen lisäksi voit halutessasi tutustua lähiympäristöön omalla autolla, polkupyörällä tai vaikkapa vuokraamalla kanootin.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa