Julkaistu 11.02.2020 0          

Costa Toscanan rungon koonti alkoi Meyer Turun telakalla

- Olen ylpeä Costa Cruises -varustamon rohkeista visioista ja Meyer Turun telakan maailmanluokan osaamisesta sekä yhteistyöstä, jolla Turussa rakennetaan jälleen kruunun jalokiveä risteilijöiden joukkoon, Minna Arve totesi puheessaan.

Perinteinen onnenkolikkoseremonia aloitti Costa Toscanan rungon koonnin tänään Meyer Turun telakalla. 180 000 bruttovetoisuustonnin LNG-risteilyalus luovutetaan telakalta kesällä 2021.

- LNG tarjoaa tällä hetkellä mahdollisuuden nopeimmin ja tehokkaimmin vähentää laivan ympäristövaikutuksia, Costa Cruisesin toimitusjohtaja Neil Palomba sanoo.

Toscana on tällä hetkellä Välimerellä seilaavan Costa Smeraldan sisarlaiva. Smeralda on saanut hyvää palautetta matkustajilta. Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer muistuttaa kuitenkin, että jokaisen laivan kohdalla tehdään kehitystyötä.

- Rakennamme aina edellisten laivojen oppien päälle, mutta Costa Toscanassa on myös paljon uutta suunnittelua ja ominaisuuksia vetoamassa matkustajiin. Tänään kaikki tämä työ alkaa saada muotoa uudessa kauniissa laivassa, Jan Meyer kommentoi.

- Costa Smeralda on toden teolla italialaisen tyylin ikoni. Costa Toscana on suunniteltu Smeraldan innovatiivisen ja nyt hyväksi todetun LNG-propulsiojärjestelmän pohjalta, Neil Palomba kommentoi.

Meyer Turun telakalla telakkayhtiön, asiakkaan ja luokituslaitoksen johto kiinnittivät tänään onnenkolikot laivan kölipukkien päälle. Mukana oli myös kutsuvieraita ja Turun kaupunginjohtaja Minna Arve toimi tilaisuuden kummina.

- Olen ylpeä Costa Cruises -varustamon rohkeista visioista ja Meyer Turun telakan maailmanluokan osaamisesta sekä yhteistyöstä, jolla Turussa rakennetaan jälleen kruunun jalokiveä risteilijöiden joukkoon, Arve totesi puheessaan.

Costa Toscana on valmistuessaan yksi maailman ympäristöystävällisimmistä laivoista. LNG:n käyttö polttoaineena poistaa aluksen rikkidioksidipäästöt käytännössä kokonaan ja leikkaa lähes kaikki pienhiukkaspäästöt. LNG vähentää myös huomattavasti typpioksidipäästöjä ja hiilidioksidipäästöjä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Raision Puulevy Oy

Raision Puulevy Oy

Puutavaraa, Rakennustarvikkeita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa