Julkaistu 12.02.2020 0          

Katja Hujasen unelmatyö: puku Linnan juhliin

Kuukausi suunnitteluun. -Juhlapuvun suunnittelu on syytä aloittaa vähintään kuukautta ennen juhlatilaisuutta, muistuttaa Katja Hujanen.

- Puvun suunnittelu ja valmistaminen Linnan juhliin oli minulle ihan unelmatyö. Sain käyttää luovuutta ja osaamistani, sanoo vaatturi ja pukuompelija Katja Hujanen.

Hujanen toimii yrittäjänä Turun Puolalankadulla sijaitsevassa ompelimossa, yhteistyössä toisen ompelijayrittäjän kanssa.

- Teemme suunnilleen samaa työtä, mutta emme me ainakaan kovin verisesti kilpaile keskenämme, ennemminkin olemme yrittäjinä paljon vahvempia, kun meitä on tässä kaksi. Teemme vuoroviikoin töitä myös lauantaisin, joten pystymme pitämään liikkeen auki kuutena päivänä viikossa. Lisäksi teen viikolla aina muutaman pidemmän päivän.

Työelämälähtöistä koulutusta satasella

Katja Hujanen aloitti vuosi sitten Suomen Yrittäjäopiston järjestämässä mittatilausompelijan ammattitutkintokoulutuksessa. Opinnot syventävät mm. kaavoituksen ja muodonhallinnan osaamista sekä antavat valmiuksia yrittäjänä toimimiseen.

Suomen Yrittäjäopiston koulutusvastaava Jari Viitasalo organisoi Turussa koulutukseen liittyvät järjestelyt ja tutkinnot.

- Mittatilausompelijan koulutus on hyvin työelämälähtöistä. Opinnot suoritetaan sivutoimisesti, joten työssäkäyvälläkin on mahdollisuus kouluttautumiseen. Tällaisessa monimuotokoulutuksessa on kaksi neljän tunnin mittaista lähipäivää viikossa ja lisäksi kotona tehdään etätehtäviä. Jatkuvasti on meneillään sekä päivä- että iltaryhmä. Yhdessä ryhmässä aloittaa aina noin 15 henkilöä, kertoo Viitasalo.

Koulutus tähtää tutkintoon ja kestää puolitoista vuotta. Opinnot ovat valtionosuusrahoitteisia, joten osallistumismaksu on vain sata euroa.

Tuulta päin

Katja Hujanen sai muutamaa viikkoa ennen itsenäisyyspäivää tiedustelun, olisiko hän valmis suunnittelemaan ja ompelemaan juhlapuvun presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Aikaa ei ollut paria viikkoa enempää, mutta Hujanen tarttui aikailematta haasteeseen.

- Turvalliset vedet ovat tietysti hyviä, mutta minä olen tottunut menemään tuulta päin. Riskejä pitää ottaa, jotta pääsee elämässä eteenpäin, oli sitten kyse opinnoista, työstä tai yrittäjäksi ryhtymisestä, Hujanen sanoo.

- Yleensä juhlapuvun suunnittelu on syytä aloittaa ainakin kuukautta etukäteen, silloin on hyvää aikaa hankkia materiaalinäytteitä ja suunnitella vaihtoehtoja. Yksilöllinen, hyvistä materiaaleista oman vartalon mukaan suunniteltu juhlapuku kestää aikaa ja sitä voidaan tarvittaessa muunnella, pienentää tai suurentaa.

Kahdessa viikossa Hujasen yrityksessä syntyi tilaajan toiveet täyttävä kaksiosainen ja monikäyttöinen, ainutlaatuinen iltapuku, jota tyytyväinen ompelijayrittäjä ihaili itsenäisyyspäivän iltana televisiossa.

Valmista tuli. Tyytyväinen iltapuvun tilaaja Anne Pentti (vas.) ja pukuompelija Katja Hujanen.

-akp.

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Studio Brahe

Studio Brahe

Valokuvaus, Valokuvauspalveluja, Valokuvausstudio

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa