Julkaistu 12.02.2020 0          
LUKUVINKKI VSY 2020/1-2

Varsinkin nelikymppiset ovat innostuneita Master School -opinnoista

Paremmaksi projektinjohtajaksi. Timo Himanen kertoo saaneensa hyödyllistä oppia, jonka hän voi työpaikallaan käyttää koko tiimin hyväksi. Himanen aloitti projektinjohtamisen ylemmän amk-tutkinnon suorittamisen viime vuoden alussa.

Turun ammattikorkeakoulussa on noin tuhat ylempään amk-tutkintoon tähtäävää opiskelijaa. Master Schoolina tunnettu koulutuskokonaisuus kiinnostaa etenkin 35-40 -vuotiaita, työelämässä jo hyvän aikaa olleita ihmisiä, koulutus- ja tutkimuspäällikkö Janne Roslöf kertoo.

- Meillä on hyvinkin kokeneita opiskelijoita, vanhin taitaa tällä hetkellä olla yli kuudenkymmenen. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon on tietysti jo pääsyvaatimuksena vähintään kahden vuoden työkokemus sekä alempi korkeakoulututkinto.

Tavallisin tapa YAMK-tutkinnon suorittamiseen on tehdä se työn ohessa. Kuukaudessa yleensä kaksi päivää ollaan koululla, muuten opiskelu tapahtuu verkossa ja etätehtävien kautta. Ensi syksynä alkaa ensimmäinen, kokonaan verkossa tehtävä opintokokonaisuus taide- ja kulttuurialan puolella.

Opinnäytetyö on tärkeässä osassa ja se tehdään usein omaan työhön liittyvästä aiheesta.

- Meillä on jonkun verran myös yrittäjätaustaisia opiskelijoita ja he voivat liittää opinnäytetyön oman yritystoimintansa kehittämiseen.

Haku ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tapahtuu yhteishaun kautta kaksi kertaa vuodessa. Seuraava haku on 18.3.-1.4. Tammikuun alussa Turun AMK:ssa aloitti 240 uutta

Master School -opiskelijaa. Suosituimpiin aloihin kuuluu mm. projektijohtamisen koulutus, johon oli huomattavasti enemmän hakijoita kuin aloituspaikkoja.

- Koulutuksiin on niin paljon hakijoita, että väistämättä kaikki hyvätkään hakijat eivät pääse sisään. Siitä ei kuitenkaan kannata lannistua vaan hakea uudestaan, Roslöf kannustaa.

Kaarinassa asuva 37-vuotias Timo Himanen työskentelee Chief Engineerinä kansainvälisessä metallialan konsernissa. Hän on myös aikuisopiskelija ja viimeistelee parhaillaan Turun ammattikorkeakoulun projektijohtamisen Master School -tutkintoa. Valmistuttuaan hän voi lisätä ammattinimikkeensä, eli insinöörin, perään kirjaimet YAMK.

- Itse tutkinto ei ollut minulle syy lähteä opiskelemaan, vaan puhdas halu oppia uutta. Koulussa meillä on samassa ryhmässä opiskelijoita hyvin erilaisista yrityksistä, mutta kaikilla on kuitenkin projektien hallinnassa ihan samanlaisia ongelmia, Himanen kertoo.

Opiskelun taustalla on monesti halu vaihtaa työpaikkaa tai siirtyä muuten toisiin tehtäviin. Himanen viihtyy nykyisessä työssään ja haluaa kehittyä siinä. Hän uskoo, että kun omat projektijohtamisen taidot kasvavat, se vahvistaa koko työyhteisöä.

- Meillä on työpaikalla erittäin hyvä tiimi. Se ei ole itsestään selvää ja siksi sen eteen kannattaa tehdä töitä. On tärkeää, että työpaikalla on hyvä tunnelma ja että tiimi toimii oikeasti yhdessä. Tämä on tietysti paljon kiinni myös siitä, millä asenteella töitä tehdään; yksikin jatkuvasti negatiivisesti suhtautuva tiimin jäsen voi pilata koko homman.

Työnantaja on suhtautunut Himasen opiskeluun kannustavasti ja hän on voinut opiskella koululla kaksi päivää kuukaudessa työajalla. Myös oma perhe, vaimo ja 8- ja 6-vuotiaat pojat, ovat tukeneet isän opiskelua, vaikka se on vaatinut aikaa illoista ja viikonlopuista. Opinnot ovat sujuneet kiitettävällä keskiarvolla.

- Tässä joutuu tekemään paljon töitä, jos haluaa todella oppia jotain eikä vain suorittaa tutkintoa. Yksi opintopiste vastaa 27 tunnin työtä ja se on ainakin minun kohdallani pitänyt paikkansa.

Lue lisää Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden tammi-helmikuun kaksoisnumerosta, jossa teemoina ovat muun muassa Kokouspalvelut, Koulutus, Kaarina, Lieto, Paimio ja Sauvo. Näköislehti löytyy Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden nettisivuilta alla olevasta linkistä.

pirkko.varjo@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Timanttisahaus Oy

Turun Timanttisahaus Oy

Timanttiporaus, Timanttisahaus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Juuvannin merenrantamökit

Viliskerintie 27, Kustavi

www.juuvanni.fi

Tule kokemaan aito saaristolaistunnelma Juuvannin merenrantamökeissä Kustavin Vartsalassa. Varattavissa hirsimökkejä lyhyt- ja pitempiaikaiseen käyttöön ympäri vuoden. Perinteisen saunomisen ja rentoutumisen lisäksi voit halutessasi tutustua lähiympäristöön omalla autolla, polkupyörällä tai vaikkapa vuokraamalla kanootin.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa