Julkaistu 13.02.2020 0          
LUKUVINKKI VSY 2020/1-2

Liedon Vuoden nuoren yrittäjä on jo yrittäjäkonkari

Nuori palkittu. Ville Hellgren on erittäin otettu yrittäjäkollegojensa myöntämästä tunnustuksesta.

Liedon Yrittäjät juhlistivat yhdistyksen 70-vuotisjuhlia viime lokakuussa palkitsemalla ensimmäistä kertaa myös Liedon Vuoden nuoren yrittäjän. Palkinto myönnettiin Ville Hellgrenille, joka nuoresta iästään huolimatta on ehtinyt toimia jo yli 10 vuoden ajan siivousalan yrittäjänä.

- Tämä on mahtavan hieno tunnustus, ja siitä saa kyllä virtaa ja motivaatiota tekemiseen, Hellgren hymyilee.

Hän miettii kuitenkin nuoren yrittäjyyden määritelmää.

- Omasta mielestäni olen jo hyvinkin kokenut yrittäjä, mutta kyllä minä yrittäjäpiireissä taidan olla siltikin nuori.

Ville Hellgren aloitti siivoushommissa jo 15-kesäisenä. Lukiolaisena hän siivosi pienen siivousfirman leivissä kauppoja ja toimistoja. Yrittäjäksi hän ryhtyi heti armeijasta päästyään.

- Olen aina pitänyt tästä työstä. Tämä on tosi monipuolista. Alkuaikoina jouduin tosin nuorena miehenä rikkomaan paljon jäätä, mutta kun ihmiset antoivat mahdollisuuden ja sitten teki parhaansa, se yleensä riitti. Työn jälki puhui puolestaan. Minulla on aina ollut selkärangassa se, että vain paras kelpaa.

- Toki täytyi myös olla sosiaalinen, ja jutella ja verkostoitua ihmisten kanssa, Hellgren lisää.

Yhtiökumppani auttaa keskittymään olennaiseen

Ville Hellgrenin Golden Shine Oy ei ole ihan tavanomainen siivousyritys. Se työllistää jo 25 työntekijää, ja yritys on käynnistämässä omaa virtuaalista koulutusohjelmaansa. Väkeä halutaan sitouttaa myös esimerkiksi tarjoamalla mahdollisuutta oppisopimuskoulutukseen.

- Sitä kautta on aina mahdollisuus kehittää itseään ja pystyä etenemään vaikka esimiesasemaan.

Viime vuonna yritys muutti uusiin toimitiloihin Avantin Portti -liiketaloon Tuulissuolle.

- Uudet toimitilat ovat parantaneet työviihtyvyyttä ja motivaatiota. Toimitiloissa on hyvä pitää asiakasneuvotteluja ja työkoulutuksia, Hellgren kertoo.

Yrityksen ydinbisnekseen auttaa keskittymään uusi yhtiökumppani, joka tuli yritykseen mukaan puoli vuotta sitten. Mats Källström toimii liiketoimintajohtajana ja on tuonut yritystoimintaan suunnitelmallisuutta. Toimintaan on tulleet selkeät osa-aluesegmentit, joille haetaan omat tiiminvetäjät.

- Perusbisneksemme on edelleen monipuoliset siivouspalvelut, vahvuutena tietynlaiset erikoistyöt, kuten nostintyöt ja julkisivujen painepesutyöt, joita muut siivousliikkeet eivät tee. Uutena osa-alueena otamme palvelutarjontaan laadukkaan kotisiivouskonseptin, joka lanseerataan kevään aikana.

- Nyt alkaa vähitellen jo hahmottaa, miten tämä homma toimii. Nyt aletaan suunnitella tosissaan tulevaa, eikä mennä enää pelkästään nuoruuden raivolla. Itselle olisi hyvä saada jo palkkaakin, Ville Hellgren toteaa.

Lue lisää Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden tammi-helmikuun kaksoisnumerosta, jossa teemoina ovat muun muassa Kokouspalvelut, Koulutus, Kaarina, Lieto, Paimio ja Sauvo. Näköislehti löytyy Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden nettisivuilta alla olevasta linkistä.

anneli.perkio@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Camp Consulting

Camp Consulting

Konsultointi, Myyntivalmennus, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 4, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa