Julkaistu 13.02.2020 0          
LUKUVINKKI VSY 2020/1-2

Lieto tukee yrityksiä työvoiman saamisessa

Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen 2020 kyselyssä yritysilmapiiriltään maakunnan parhaaksi todettu Liedon kunta oli kärjen tuntumassa myös kunnan ja yritysten välisessä yhteistyössä, kunnanjohtaja Esko Poikela kertoo tyytyväisenä.

Liedon uusi elinkeino-ohjelma 2020 hyväksyttiin viime vuoden lopulla.

- Meillä on siinä kolme keskeistä kokonaisuutta: kasvu, osaaminen ja yhteistyötavoitteet. Sen kautta meidän on helppo lähteä miettimään niitä toimenpiteitä, mitä elinkeino-ohjelmakauden aikana voi tehdä. Ohjelma myös itsessään sisältää jo osan niistä toimenpiteistä, joita lähdetään tekemään, Poikela toteaa.

Uuden elinkeino-ohjelman keskeisimmät asiat ovat hänen mielestään kasvun tukeminen ja osaavan työvoiman saaminen, millä on valtavan iso merkitys myös lietolaisyrityksille.

- Koulutusyhteistyön tiivistäminen ja yhteinen suunnittelu yritysten, oppilaitosten ja kunnan kanssa on siinä suhteessa tärkeää, Esko Poikela korostaa.

Liedon kunnan yhdessä alueen oppilaitosten kanssa tammikuussa järjestämät LietoREKRY 2020 -messut ovat kasvattaneet suosiotaan edellisistä vuosista. 23.1. Lietohallilla oli mukana jo 60 65 yritystä, jotka etsivät työntekijöitä niin vakituisiin työsuhteisiin kuin kesätöihinkin.

- LietoREKRY on erinomainen tapa törmäyttää sekä työnhakijoita että yrityksiä, ja samalla kun sinne osallistuu myös merkittävä määrä opiskelijoita – ja muun muassa kaikki Liedon 9. luokkalaiset – heidän on helppo nähdä esimerkiksi, millaisia harjoittelupaikkoja on tarjolla, Poikela sanoo.

Liedon matkailun kehittämishanke saatetaan loppuun tämän vuoden aikana.

- Hankkeen kautta tuotetaan oma matkailusivusto VisitLieto, johon tulee sekä yritysten että myös kunnan, paikallisten yhdistysten ja järjestöjen palveluja. Siitä tulee meille yhteinen kanava, johon tulee näkyviin erilaisia matkailutuotteita. Materiaalit on jo tuotettu ja parhaillaan tehdään verkkosivuja, kertoo Poikela. -ap.

Lue lisää Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden tammi-helmikuun kaksoisnumerosta, jossa teemoina ovat muun muassa Kokouspalvelut, Koulutus, Kaarina, Lieto, Paimio ja Sauvo. Näköislehti löytyy Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden nettisivuilta alla olevasta linkistä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

AC & Heating System Oy

AC & Heating System Oy

Ilmalämpö- ja ilmavesilämpöpumput, Ilmalämpöpumppujen huolto

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa