Julkaistu 17.02.2020 0          
LUKUVINKKI VSY 2020/1-2

Kokous sujuu vaikka laavulla

Ulkoilmaelämää. Nopperlan kartanotilan isäntä Robert Sainio on huomannut, että myös kokousryhmiä kiinnostavat yhä enemmän erilaiset luontoaktiviteetit.

Jykevässä pystyuunissa palava tuli lämmittää mukavasti ja tuli valaisee hämärää talvipäivää. Nopperlan kartanoon kuuluva kokous- ja juhlatila Narvilinna on jyhkeistä kivipaasista rakennettu tila, jonka alkuperäistä tarkoitusta ei tiedä edes kartanotilan isäntä Robert Sainio.

- Tässä oli melkein maan alle hautautunut kivijalka, jonka päällä kasvoi metsää. Vieressä on ollut saha ja kehikko oli täynnä sahanpurua. Kukaan ei tiedä, mihin tarkoitukseen kivijalka on tehty, kun tämä on navetaksikin turhan pieni, Sainio kertoo.

Narvilinnassa pidetään kokouksia ja juhlia ympäri vuoden. Tilaan mahtuu noin 40 vierasta. Nopperlassa on ympärivuotisessa käytössä myös 2017 uuteen käyttöönsä valmistunut Juhlanavetta, johon mahtuu 150 ihmistä.

Uudenkaupungin Lokalahdella sijaitsevaan Nopperlaan tulevat kokousryhmät liittävät usein ohjelmaansa erilaisia luontoon ja ulkoilmaelämään liittyviä aktiviteetteja, Sainio kertoo. Avarat puitteet ja lähellä sijaitseva Ahmasvesi tarjoavat tähän paljon mahdollisuuksia.

- Meillä on esimerkiksi laavu järven rannalla ja siellä on järjestetty paljon jopa yön yli kestäviä tilaisuuksia. Rannalla voi yöpyä isompikin joukko, sillä tarvittaessa pystytämme puolijoukkuetelttoja, myös talvella. Ihmiset ovat nykyään kiinnostuneita kaikenlaisista retkeilyyn liittyvistä asioista, esimerkiksi ruoanlaitosta nuotiolla. Ruoka on meille muutenkin tärkeä asia ja olen tosi tarkka siitä, että meillä tarjottu ruoka on kotimaista ja lähellä tuotettua.

Nopperla tunnetaan ehkä parhaiten kesän suuresta musiikkitapahtumasta, Karjurockista. Kesäviikonlopun aikana kartanon mailla viettää tuolloin aikaa jopa 15000 ihmistä. Kartanossa järjestetään myös muita isoja tilaisuuksia kuten Oktoberfest ja erilaisia taidenäyttelyitä. Nopperlassa toimivan Antiikki- ja Taide Klaaran Antiikkimarkkinat ovat jo perinne. Viime vuonna Nopperlassa vieraili kaikkiaan noin 35 000 ihmistä.

- Uutta kehitetään koko ajan. Lisääntyneiden kävijämäärien takia meillä on suunnitteilla myös uusia tiloja.

Lue lisää Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden tammi-helmikuun kaksoisnumerosta, jossa teemoina ovat muun muassa Kokouspalvelut, Koulutus, Kaarina, Lieto, Paimio ja Sauvo. Näköislehti löytyy Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden nettisivuilta alla olevasta linkistä.

pirkko.varjo@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Juuvannin merenrantamökit

Viliskerintie 27, Kustavi

www.juuvanni.fi

Tule kokemaan aito saaristolaistunnelma Juuvannin merenrantamökeissä Kustavin Vartsalassa. Varattavissa hirsimökkejä lyhyt- ja pitempiaikaiseen käyttöön ympäri vuoden. Perinteisen saunomisen ja rentoutumisen lisäksi voit halutessasi tutustua lähiympäristöön omalla autolla, polkupyörällä tai vaikkapa vuokraamalla kanootin.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa