Julkaistu 14.02.2020 0          

Säästöpankkiryhmällä hyvä tulos

Säästöpankkiryhmä oli kovassa vireessä vuonna 2019, kun ryhmä teki yhteenliittymähistoriansa parhaan tuloksen. Säästöpankkiryhmän tulos ennen veroja vuodelta 2019 oli 94,8 miljoonaa euroa. Tilikauden voitto oli 74,1 miljoonaa euroa, josta Säästöpankkiryhmän omistajien osuus oli 72,9 miljoonaa euroa.

- Vuosi 2019 oli Säästöpankkiryhmälle erittäin hyvä. Teemme työtä asiakkaan hyöty edellä, ja nyt tämä määrätietoisuus näkyy sekä luvuissa että asiakastyytyväisyydessä hyvinä tuloksina, Säästöpankkiryhmän toimitusjohtaja Tomi Närhinen iloitsee.

Kaikkiaan Säästöpankkiryhmän liiketoiminnan tuotot kasvoivat 321,4 miljoonaan euroon. Kasvua oli korkokatteessa, palkkiotuottojen ja -kulujen netossa, sijoitustoiminnan ja henkivakuutustoiminnan nettotuotoissa sekä liiketoiminnan muissa tuotoissa. Korkokate kasvoi pitkän tähtäimen tavoitteen mukaisesti, jonkin verran markkinakasvua nopeammin. Korkokate kasvoi 1,9 prosenttia ollen 155,6 miljoonaa euroa. Korkokatteen kasvua selittää luotonannon kasvu sekä jälleenrahoituksen edullinen hinta. Ryhmän tase oli vuoden 2019 lopussa 12,0 miljardia euroa, jossa oli kasvua 2,6 prosenttia.

Säästöpankkiryhmä panosti viime vuoden voimakkaasti palvelujensa kehittämiseen. Yksi keskeisimmistä hankkeista on Säästöpankkiryhmän historian suurin investointi, uusi peruspankkijärjestelmä, joka mahdollistaa tulevaisuuden digitaalisen pankin rakentamisen ja varmistaa modernin pankkialustan ryhmän seuraavalle vuosikymmenelle. Vuonna 2019 Säästöpankkiryhmä julkaisi myös uuden mobiilisovelluksen.

Säästöpankkiryhmä jatkoi vuoden 2019 aikana myös aktiivista strategisten kumppanuuksien rakentamista. Ryhmä julkaisi useita kumppanuuksia, joissa yhteistyön voima ponnistaa samanlaisesta taustasta ja arvopohjasta. Näistä kumppanuuksista hyviä esimerkkejä ovat säästämisen ja sijoittamisen yhteistyö POP-pankkiryhmän kanssa sekä yritysrahoituksen yhteistyö LähiTapiola ryhmän kanssa.

Vuonna 2019 Säästöpankkiryhmä aloitti yhdessä kumppaniensa kanssa myös uuden pk-yrittäjille suunnatun Tahdo uudistua -ohjelman, jonka tavoitteena on innostaa pk-yrittäjiä uudistamaan omaa toimintaansa. Ohjelmassa ovat mukana Säästöpankin lisäksi LähiTapiola, Elo ja Innovestor sekä alueellisia toimijoita.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Timanttisahaus Oy

Turun Timanttisahaus Oy

Timanttiporaus, Timanttisahaus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa