Julkaistu 14.02.2020 0          

Salon kaupunki mukana sopimassa Tunnin Junan edistämisestä

Liikenne- ja viestintäministeriö on tänään perjantaina 14.2.2020 tiedottanut, että valtio ja kunnat ovat päässeet yhteisymmärrykseen Suomi-radan ja Turun tunnin junan suunnittelua edistävien hankeyhtiöiden perustamisesta sekä eri osapuolten rahoitusosuuksista. Molemmille hankkeille haetaan EU:n CEF-rahoitustukea.

Salon kaupunki on ollut mukana neuvottelemassa Turun Tunnin Juna Oy:n perustamisesta. Hankeyhtiöiden toimialana ja tehtävänä olisi raidehankkeisiin liittyvä suunnittelu ja sen rahoittaminen rakentamisvalmiuteen asti. Rakentamisvaiheeseen siirtyminen edellyttää uusia neuvotteluja. Hankkeen jäljellä olevat suunnittelukustannukset on arvioitu reiluun 75 miljoonaan euroon, josta valtion osuus on 51 % ja loput 49 % muodostuu kuntien ja kaupunkien osuuksista.

- Olen erittäin tyytyväinen hankeyhtiön etenemiseen. Tunnin Juna on eräs kaupungin kärkihankkeista ja on hienoa, että valmistelu on edennyt niin nopeasti, että siihen voidaan hakea EU:lta CEF-tukea. Tämä on merkittävä panos Salon kaupungin elinvoimalle tulevaisuudessa ja lisää positiivista virettä jo muutenkin hyvässä kehityksessä olevaan tämän päivän tekemiseen, toteaa kaupunginjohtaja Lauri Inna.

Salon kaupungin osuus hankkeen suunnittelukustannuksista olisi 3,74 miljoonaa euroa.

- Vuoden 2020 talousarviossa on varauduttu osallistumaan yhtiön perustamiseen. Suunnitteluvaiheen arvioidaan kestävän vuoteen 2025, joten kustannukset jakautuvat usealle vuodelle, sanoo kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi.

Osakassopimusten lopullinen hyväksyminen ja hankeyhtiöiden perustaminen edellyttävät vielä valtion ja kuntien päätöksentekoa omissa päätöksentekoelimissään. Salon kaupunginhallitus ja –valtuusto päättävät asiasta maalis-huhtikuussa 2020.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Tehohuolto Oy

Turun Tehohuolto Oy

Kiinteistönhoito, Siivouspalveluja, Sähköalan töitä, Sähköasennukset, Trukkien huolto

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa