Julkaistu 17.02.2020 0          

Portugalissa tarjotaan historiallisia kohteita vuokrattavaksi matkailuun

Palacete do Conde Dias Garcia.

Oletko haaveillut ikiomasta konseptihotellista, mutta sopivaa paikkaa ei vain ole löytynyt? Miten olisi esimerkiksi 1800-luvulla rakennettu hienostunut palatsi, linnoitus siihen kuuluvine majakoineen tai ikivanha luostarirakennus? Portugalin viranomaiset ovat käynnistäneet historiallisten rakennusten säilyttämiseen tähtäävän REVIVE-hankkeen, jossa tällaisia kohteita tarjotaan pitkäaikaiselle vuokralle matkailukäyttöön.

Esimerkiksi Vougajoen suulla sijaitsevassa Aveiron olisi nyt tarjolla ikioma linnoitus, 1600-luvulla rakennettu Forte da Barra de Aveiro. Sotilaskotina aiemmin toimineen rakennuksen kupeessa kohoaa valkoinen majakka, jonka saa samaan pakettiin, mikäli rahkeet riittävät vanhan linnoituksen muuttamiseen moderniksi hotelliksi. Vuokra on vain 6 444 euroa vuodessa, ja vuokra-aika on 50 vuotta.

Yhtä pitkäksi ajaksi vuokrataan majesteettinen palatsi Palacete do Conde Dias Garcia, jossa asui aikanaan brasilialaiseen arkkitehtuuriin viehtynyt kreivi. Tämän 70 huoneen palatsin voi saada omaksi vain 18 264 euron vuosivuokralla. Enemmän tilaa ja hengellisempää ilmapiiriä kaipaavalle on tarjolla entinen piispanpalatsi ja luostari Quinta do Paço de Valverde, joka muuntuisi uuden omistajan käsissä vaikkapa neljän tai viiden tähden luksushotelliksi. Vaikuttavan kiinteistön vuosivuokra on vain 10 000 euroa.

Viranomaisten käynnistämä win-win-hanke

Nämä vaikuttavat historialliset rakennukset ovat tulleet tarjolle osana Portugalin viranomaisten käynnistämää REVIVE-hanketta. Sen tavoitteena on antaa luoville sijoittajille mahdollisuus restauroida ja säilyttää arkkitehtonisesti, historiallisesti ja kulttuurisesti arvokasta valtion kiinteistökantaa. Säilyttämisen arvoisia kohteita tarjotaan yksityisille sijoittajille sillä ehdolla, että ne otetaan matkailukäyttöön esim. hotelleina.

- Tällaiset kulttuurihistorialliset rakennukset ovat erittäin tärkeä osa Portugalin historiallista ja sosiaalista identiteettiä. Niiden muuntaminen esimerkiksi hotellikäyttöön voi samalla auttaa kasvattamaan kyseisen alueen vetovoimaa ja matkailua. Tässä mielessä REVIVE on win-win-hanke: Portugalin viranomaiset saavat apua kulttuurihistoriallisten merkkirakennusten säilyttämiseen, ja yksityiset sijoittajat saavat käyttöönsä uniikin ja tunnelmallisen rakennuksen esimerkiksi hotellitoimintaa varten, toteaa Turismo de Portugalin Pohjoismaiden-johtaja Stig Sommerfeldt Kaspersen.

Omasta palatsista tai majakasta kiinnostuneiden kannattaa pitää kiirettä, sillä hakuajat päättyvät 6. maaliskuuta ja 4. toukokuuta 2020. Uusia kohteita tulee koko ajan, ja hankkeen verkkosivuilla on jo nähtävissä niistä joitakin.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Tassam Oy

Tassam Oy

Metallintyöstöä, Metallituotteita, Puurakenteita, Puusepäntyöt, Puutuotteiden valmistus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

03/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.03.2020


Seuraa meitä somessa